szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába adott interjút a Kossuth Rádió munkatársának 1956 egyik legmegbecsültebb kutatója, állítása szerint a beszélgetés azért nem kerül adásba, mert egy szerkesztő szerint nem kell nekik "ez a raineres-nagyimrés narratíva". Az MTVA még nem reagált Rainer M. János állítására.

Interjút készített a közszolgálati Kossuth Rádió munkatársa Rainer M. Jánossal, az 1956-os Intézet vezetőjével szerda reggel. A konzervanyag a november 4-i műsorba készült – írta a Facebookon a Széchenyi-díjas történész.

©

Rainer M. szerint a riporter régi ismerőse, és az anyag jól sikerült, de még aznap délelőtt kiderült, hogy a felvétel nem kerül adásba, amit a rádió munkatársa a történésznek azzal magyarázott, hogy a szerkesztője szerint "nekünk ez a nagyimrés-raineres narratíva nem kell" .

Rainer M. még annyit fűzött a történethez, hogy "derűs lélekkel folytatta napját", mert "narratíva lett". "Listára kerültem – ha csak informálisra is – és még csak nem is a proskribálandókéra!" – fogalmazott.

Kérdéseinkkel megkerestük az MTVA Sajtóosztályát, még várjuk a választ.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!