szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha igaz, amit a békemenetesek ígérnek, önkénteseik a közeljövőben felkeresik a szülői munkaközösségeket, hogy "szakmai instrukciókkal" segítsék a gyermekétkeztetés működését. Mindezt azért írták, mert egy MSZP-s képviselőnő kritizálta a gyermekétkeztetést.

Az egyik kereskedelmi tévében egy MSZP-s képviselő családanyaként, az óvodások menzáját kritizálva saját főztjével etette beszélgetőpartnerét, és igyekezett "megetetni" a nézőket is – írta keddi közleményében a CÖF.

Bár nem konkretizálta, a CÖF vélhetően Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita hétfői parlamenti akciójára reagált. A két MSZP-s képviselőnő az óvodai, iskolai menzákra érvényes új szabályok alapján készített zöldborsófőzelékkel és fasírttal kínálta képviselőtársait. Az akciót a hétfő esti RTL II Híradó is műsorra tűzte. A gyermekétkeztetésre érvényes új szabályokról részletesen beszámoltunk szeptemberi riportunkban.

©

A békemenetesek szerint a meg nem nevezett képviselő felháborítóan és szakszerűtlenül agitált a kormány közétkeztetési intézkedési ellen, a kötelező ételkészítési receptek alkalmatlanságát említve. Végeredményként közölte, hogy az ételek moslék minőségűek, és az óvodások éheznek – idézte fel a CÖF.

A CÖF-CÖKA szívesen tart az MSZP-s képviselőasszonynak főzőtanfolyamot, sőt mellette, ha szükséges, az igaz politizálásról is tanórákat – írták. Az illető figyelmét felhívták arra, hogy a rántás sűrűségét meghatározza a felhasznált víz mennyisége, valamint a liszt sikértartalma. Nem mindegy például, hogy a főzelék velőborsóból vagy cukorborsóból készült – írták a békemenetesek – a tojásleveshez pedig ízfokozás érdekében a köménymag forró olajban történő kipattogtatását ajánlották.

A CÖF felszólította az MSZP-s képviselőt, hogy ne a családokat kívánja megfőzni a voksszerzés érdekében, hanem otthon gyakorolja a korszerű és egészséges táplálkozáshoz szükséges főzési technológiákat.

És bár támogatják a kormány gyermekétkeztetési intézkedéseit, azt azért a közleményben "leszögezték", hogy a korszerű és egészséges táplálkozás megvalósítása "feladata a családanyáknak és az étkeket szolgáltatóknak is".

A szülői munkaközösségek sokat tehetnek a gyermekélelmezést végző szolgáltatók önkéntes ellenőrzésével, és saját tapasztalataik velük történő megosztásával. A CÖF-CÖKA megkeresi a szülői munkaközösségeket és a szolgáltatókat, hogy önkéntes munkatársaik útján ényleges segítséget nyújtson "szakmai instrukcióival".

"Az ételek elkészítéséhez ugyanis nemcsak jó minőségű alapanyagok szükségesek, hanem szaktudás, szív és szeretet is. Főzés közben káros következményt jelent a pártpropaganda" – zárták közleményüket.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin