szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Életveszélyes fenyegetés is elhangzott az Országos Roma Önkormányzat botrányba fulladt ülésén hétfőn este. Az elégedetlen képviselők egyikének rokona ököllel behúzott az eseményről tudósító Hír Tv munkatársának, többen rendőrt akartak hívni.

Ordibálásba, kiabálásba fulladt az Országos Roma Önkormányzat Mohácsra kihelyezett rendkívüli közgyűlése hétfő este – írta a RomNet. Anyázás, életveszélyes fenyegetés is elhangzott az ülésen: sokakat már az felháborított, hogy Mohácsra kellett több száz kilométert utazniuk, mert több millió forintos költséggel ott bonyolították le az ülést, holott az önkormányzatnak saját székháza van Budapesten.

A Hír Tv munkatársát is bántalmazták: ököllel az egyik stábtag, egy technikus gyomrába vágott az egyik képviselőnő lánya. A Hír Tv tudósításában nincs szó bántalmazásról, csak arról, hogy 10 perc után bekiabálások szakították félbe Hegedüs István elnök beszédét. Hegedüs a vidéki cigányság nehéz életkörülményeiről tartott volna előadást. Amikor az előadó látta, hogy hívei kisebbségben vannak a teremben, félórás szünetet rendelt el, mialatt megpróbálták meggyőzni az ellenzéket, hogy szavazzák meg a napirendi pontokat – ám ez nem sikerült. Ekkor alakult ki olyan lökdösődés és káosz, hogy a Hír Tv munkatársát is megütötték. A stáb az incidens ellenére folytatta a munkát, de a bántalmazott technikus már nem tért vissza a terembe – tudósított a RomNet.

Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom vezetője békíteni igyekezett, mire azt a választ kapta, hogy "meg fogsz te is dögleni", a Hír Tv-st megütő nő pedig "mocskos romungrók" és "koszos beások" bekiabálásokkal provokált tovább. Többen is rendőrt akartak hívni, mert tartottak tőle, hogy még jobban elszabadulnak az indulatok. Egy képviselő azt javasolta, hogy borogassák fel az asztalokat is.

A roma önkormányzaton belül azóta nagy a feszültség, hogy Farkas Flórián korábbi elnök, miniszterelnöki biztos nem tud elszámolni a Híd a munka világába című romafelzárkóztató program pénzeivel – értelmezték a helyzetet a Hír Tv tudósításában.

Hegedüs a közelmúltban keményen támadta Farkast, azt állítva, felvétele is van arról, hogy a Fideszbe jól beágyazott politikus az ORÖ megszüntetésére készül. Lemondásra szólította Farkas Flóriánt, aki mellett akkor kiállt az ORÖ több elnökségi tagja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Izraelben is zavargások voltak a járványügyi korlátozások miatt

Izraelben is zavargások voltak a járványügyi korlátozások miatt

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban