szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megvannak az első hónapok tapasztalatai a közétkeztetési reformmal kapcsolatban, és ezek alapján folytatják az egyeztetéseket a közétkeztető szervezetekkel, akiktől várják a javaslatokat – közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára egy háttérbeszélgetésen. Szerinte el kell oszlatni az olyan tévképzeteket a menzás ételekkel kapcsolatban, hogy például tejfölt nem lehet használni.

A cél fontos, azt tartani kell, egészségesebb étkezést kell biztosítani a fiataloknak – mondta Rétvári Bence. Az államtitkár szerint ha már a költségvetési támogatást megduplázták, akkor ne csak sokakhoz jusson el az étel, hanem legyen egészséges is.

Mivel az intézmények többségében nem volt panasz, azok kisebb hányadában viszont nagyon hangos kifogások fogalmazódtak meg, ezért utóbbiaknál a kormányhivatal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálja a panaszokat. Pár tucat konyha lejárathatja több száz vagy ezer konyha teljesítményét – közölte Rétvári Bence. 

További lépésként említette több száz közétkeztetési dolgozó továbbképzését, ők oktatófilmeket kapnak, kiadványokkal segítik a munkájukat. Szeretnék eloszlatni a tévképzeteket is, így azt például azt, hogy tejfölt nem lehet használni – közölte az államtitkár, aki szerint a problémák egy része abból fakad, hogy nem ismerik pontosan a rendeletet.

MTI / Rosta Tibor
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!