szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A Széles Gábor vállalkozó érdekeltségébe tartozó repteret ötmilliárd forintból építik újjá közpénzből a következő években, amelyet egy négymilliárd forintos beruházás keretében összekötnek az M7-es autópályával is.

Termékeny ötletnek bizonyult Széles Gábor vállalkozó tulajdonszerzése a 2014-ben még némileg elavult sármelléki repülőtérben, amit 700 millió forintért vásárolt meg a Hévíz önkormányzatához tartozó Hévíz-Balaton Airport Kft-től. A sajátos ötletekben, például az antigravitációs mező létrehozásában perspektívát látó vállalkozónak 49 százalékos tulajdonrésze van a reptérben, ugyanennyi maradt Hévíz településnél, illetve 2 százalék Zalavár önkormányzatánál.

Volt szovjet laktanya használaton kívüli épülete a sármelléki FlyBalaton nemzetközi repülőtér szomszédságában.
©

Papp Gábor, Hévíz polgármestere a Magyar Időknek elmondta, hogy a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban megvalósítandó, ötmilliárdos fejlesztés a Balaton térség megújítását célzó csomag egyik eleme. Ebből az összegből megújul a repülőtér külső és közvetlen belső része, közművesítik a területet, meghosszabbítják a kifutópályát, korszerűsítik a repülést segítő technikai berendezéseket és fejlesztik az úgynevezett kargóképességeket.

A fejlesztési terv további négymilliárdot irányoz elő a Balatonszentgyörgy–Fenékpuszta–Keszthely elkerülő szakasz és az M7-es autópálya közötti szakasz gyorsforgalmi úttá fejlesztésére. A közúti kapcsolat révén a reptér elérhető lesz Nagykanizsa és Zalaegerszeg termelőüzemei számára, ami fontos beruházásokat hozhat ezeken a településeken.

A sármelléki Hévíz-Balaton Airport utasforgalma csaknem ötödével, 33 ezerre bővült tavaly a 2013-as évhez képest. Az érkezők és indulók nagyobb része, közel 28 ezer ember a charter- és menetrend szerinti járatokat vette igénybe, mintegy ötezer utas kisgépekkel utazott – írja a Magyar Idők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha nem gondolkodik előre, óriási káoszt hagyhat maga után a cég vezetője, ha meghal

Ha nem gondolkodik előre, óriási káoszt hagyhat maga után a cég vezetője, ha meghal

Kémfotókon a teljesen új 7-es BMW

Kémfotókon a teljesen új 7-es BMW

Az SZFE kollégistái nem értik, hogy forgathatott a Pesti TV a személyes tárgyaik között

Az SZFE kollégistái nem értik, hogy forgathatott a Pesti TV a személyes tárgyaik között