szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tételesen ellenőrzik a készenléti és túlszolgálatokat, ami a déli határszakaszra augusztustól vezényelt rendőrök mintegy öt százalékát érintheti. Vizsgálják azt is, hogy történt-e személyi mulasztás a téves átutalások kapcsán.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány valamennyi főkapitányságnál, a Készenléti Rendőrségnél és a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságnál is vizsgálatot rendelt el azok után, hogy felmerült: az illegális migráció miatt a szerb és horvát határszakaszra történt átvezénylésükkor az állomány egy részének több túlszolgálatot számoltak el, mint amennyit teljesítettek – értesült a Magyar Idők.

©

Tételesen ellenőrzik a készenléti és túlszolgálatokat, ami a déli határszakaszra augusztustól vezényelt rendőrök mintegy öt százalékát érintheti. A lap szerint az érintett határszakaszokra ebben az időszakban összesen több mint nyolcezer egyenruhást vezényeltek, akik közül a Magyar Nemzet szerint körülbelül negyven rendőr kapott olyan tartalmú felszólítást, hogy fizessék vissza a nekik tévesen átutalt túlóradíj különbözetét, fejenként mintegy 200-260 ezer forintot. A levélben azt írják: a pihenőben töltött idő készenlétnek minősül, és abban az esetben, ha ez idő alatt az érintett ténylegesen nem teljesített szolgálatot, akkor sem rendes szolgálat, sem túlszolgálat nem számolható el.

Vizsgálják azt is, hogy történt-e személyi mulasztás a téves átutalások kapcsán, és azokban az esetekben, amelyekben ez igazolódik, nem marad el a felelősségre vonás sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Először mondta meg a kormány, hány koronavírusos beteg van intenzív osztályon

Először mondta meg a kormány, hány koronavírusos beteg van intenzív osztályon