szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tüntetést szervez a Herman Ottó Gimnázium tantestülete melletti kiállásként a Pedagógusok Szakszervezete, az iskola petíciójának több ezer aláírójára számítanak. Az oktatási tárca a hétvégén engedményeket ígért a tanároknak, azok azonban nem bíznak a kormány ígéretében, "ismerjük már a taktikát, amivel megpróbálják kiénekelni a sajtot a szánkból" – mondja egy szervező.

Fogadóóra címmel szervez tüntetést a legnagyobb magyarországi pedagógus-szakszervezet a miskolci Herman Ottó Gimnázium mellett – írja a nol.hu. A PSZ helyi szervezete február 3-án egy fáklyás felvonulással egybekötött tüntetésre várja a városba a tiltakozókat. Mivel minden diáknak és pedagógusnak kötelező délután négyig az intézményben tartózkodni, így délután fél ötkor veszi kezdetét a felvonulás a miskolci gimnáziumtól, ami a Hősök terénél ér véget.

Felhívás - Mozgósítás !A Miskolcnak Hangja Van! Civil csoport szervesen, tevőlegesen kiveszi a részét a pedagógus...

Posted by Tyetyák Zoltán on Sunday, January 24, 2016

A Balog Zoltán vezette Emmi a hétvégén ígért engedményeket, hogy felpuhítják a tanárok kötelező adminisztrációját és felülvizsgálják a tananyag csökkentését is, emellett hetek óta kommunikálja a kormány, hogy megemelték és tovább emelik a pedagógusok bérét – ami egy emelés több évre elnyújtva, vallják pedagógusok. "Ismerjük már a taktikát, amivel megpróbálják kiénekelni a sajtot a szánkból" – reagált a portálnak Csabalik Zsuzsa, a PSZ miskolci titkárhelyettese a kormány bejelentésére. Szerinte kevés, hogy létrehoznak egy oktatási kerekasztalt, mert rendszerszintű problémák vannak, valamint ettől nem még nem jut pénz és figyelem az ágazatra.

"Látnunk kell, hogy a humántárcánál az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra és a kultúra egyaránt mostohagyerek. Az egyedüli „kiskedvenc" a sport. Erre az egyre jut forrás. Amit a hermanosok az iskolákról leírtak a levelükben, az csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal nagyobb a baj, amit nem lehet hirtelen jött ígéretekkel elfedni" – tette hozzá Csabalik Zsuzsa.

A nol.hu úgy tudja, hogy a szakszervezet tüntetéséhez már most többen csatlakoztak, köztük a másik nagy szervezet, a PDSZ, valamint a zeneművészek és az Autonómok, de tárgyalások folynak a vasúti és közlekedési érdekképviselőkkel is. Az iskola kiállásához korábban több ezer aláíró csatlakozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!