szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem stadion-társadalomra van szükség - írja a párt közleménye.

    A Párbeszéd Magyarországért hétfőn benyújtja a parlamentnek azt az országgyűlési határozati javaslatot, amelyben felszólítja a kormányt, hogy teljesítse a Herman Ottó és a Teleki Blanka Gimnázium által megfogalmazott oktatási követeléseket. A párt közleménye szerint a miskolci Herman Ottó és a budapesti Teleki Blanka gimnáziumok pedagógus- és diákszervezetei pontosan megfogalmazták a követeléseiket, látszik, hogy azonnali intézkedésekre van szükség. A javaslatban szerepel többek között egy új alaptanterv megalkotása, a tanárok és a diákok terheinek csökkentése, a tankötelezettségi korhatár visszaállítása 18 évre, a Klik megszüntetése és a pedagógusok béremelése.
    A közlemény szerint a PM "aljasnak tartja, hogy miközben az oktatás romokban van, Orbán Viktor még mindig külső erők manipulálásáról, Hoffmann Rózsa kisujjfájásról, Lázár János pedig balhézásról beszél. Gyomorforgatónak tartjuk, hogy a miniszterelnök féldiktatorikus kormányzásával a gyerekeinkből arctalan, engedelmes alattvalókat akar nevelni. Nem stadion-társadalomra, hanem tudásalapú társadalomra van szükség."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!