szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Makó polgármestere egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy a polgármesteri hivatal főépületének egyes részein patkányok rohangáltak. Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke erre azt írta a Facebookon, hogy a hivatalban nem voltak korábban patkányok, de most már vannak „két lábon járók” – írja a Délmagyarország.

Farkas Éva Erzsébet makói polgármester a Magyar Időknek korábban azt nyilatkozta, hogy amikor átvette a város vezetését, a polgármesteri hivatal főépületének egyes helyiségeiben „patkányok rohangáltak".

Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke úgy reagált a cikkre a Facebookon: „A Polgármesteri Hivatalban soha nem voltak patkányok, de már ezt is megoldották. Minden folyosón azok szaladgálnak." A február 19-i bejegyzés alatt valaki azt kérdezte, hogy rendes patkányok, vagy emberméretűek. Mucsi erre azt válaszolta, hogy „két lábon járók".

A bejegyzést a polgármesteri hivatal dolgozói vették észre. Értesítették a jegyzőt, ő pedig hétfőn becsületsértés és rágalmazás miatt feljelentést tesz a városi rendőrkapitányságon – olvasható a cikkben.

Czirbus Gábor alpolgármester, a Fidesz makói elnöke azt mondta: megengedhetetlen és elfogadhatatlan ez a hangnem, és egy demokratikusan működő párt politikusa nem engedhet meg magának ilyen szavakat. Maga, a politikustársai, a városházi dolgozók és a kormánytisztviselők nevében kikéri magának a sértést az alpolgármester.

Azt is mondta: bele sem mer gondolni, hogy a DK, „egy minden realitásérzéket elvesztő törpepárt" tagja ezt a kifejezést azokra a makói polgárokra is érthette, akik ügyeiket intézni jönnek a városházára.

A bejegyzés már nincs fent a Facebook-on: Mucsi Tamás még pénteken napközben levette. „Ha valakit megsértettem, attól elnézést kérek! Természetesen személyesen senkire nem gondoltam, legfőképpen nem az ügyeiket intéző makóiakra. Egyszerűen csak értetlenségemnek adtam hangot, hiszen évekig dolgoztam az épületben, de patkányokkal sosem találkoztam" – írta a DK politikusa.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről