szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Migránsok és menekültek, Európa és Magyarország "megvédése", CSOK – ezekről biztosan beszélni fog tizennyolcadik évértékelőjében Orbán Viktor. De vajon mit mond a tanárlázadásról és az egészségügy tragikus állapotáról? És mit szólnak ehhez a Várkert Bazárhoz vonuló ellentüntetők?

1 2 3 4 5 6
Sorrend megfordítása

Himnusz

Az ellentüntetők eléneklik a Himnuszt, és ezzel véget is ér a tiltakozás.
©
©

Az elllentüntetésen már legalább kétezren lehetnek

Mire Szigetvári befejezi beszédét. Zárógondolata: Orbán népszavazása alkotmányellenes, ami az EU-hoz fűződő viszonyt roncsolja, az Együtt ezért mindent megtesz, hogy a közösségen belül tartsa Magyarországot, ezért fognak kampányolni a népszavazás kapcsán.

Szigetvári: "Nem Brüsszelt, Orbánt kell megállítani!"

Az Együtt társelnöke, Szigetvári Viktor Orbán évértékelőjére utalva azt mondta, hogy Orbánt kell megállítani, nem Brüsszelt.  Szigetvári hosszasan sorolja, mennyi mindent megakadályozott eddig Orbán: az Együtt csütörtökön feljelentést tettek a népszavazási botrány miatt, de a kormány azt sem engedte, hogy az Együtt népszavaztathasson a paksi beruházásról, a Városligetről, az olimpiáról. Most pedig a szocialistáktól vették el ezt a jogot. "Mindent megteszünk, hogy legyen még ebben az országban népszavazás"

©

Cinikusnak nevezte Orbánt, hogy maga is népszavazást kezdenényezett a menekültekről. Közben meg azzal a Putyinnal barátkozik, aki bombázza Szíriát, így menekültek újabb hulláma indul el az EU felé.

"Vegyétek vissza a jogaitokat"

Baranyi Krisztina (Együtt) először arról beszél, hogy sikerült elérniük, hogy a Ferencvárosban ne avassák fel az antiszemita, zsidótörvényeket megszavazó Donáth György szobrát. Baramyi arra buzdította a jelenlévőket, hogy "vegyék vissza a jogaikat", például a népszavazáshoz. Ő is kicsiben kezdte, egy játszótér rendbetétele után már az illatos úti mérgező anyagok elszállításán dolgozott

Karácsony: A szelíd ellenállást folytatjuk

Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere arról beszél, hogy egykor maguk mentek a fagyban tüntetni az alkotmánymódosítás ellen tüntetni, nem verőembereket küldtek, mint most a kormány. Karácsony szerint a szelíd ellenállást kell folytatni. Azt javasolja, hogy legyenek ellenzéki előválasztások, hogy a nép döntse el, hogy kik mehetnek 2018-ban képviselőként a parlamentbe.
©

Jönnek ki a kormánytagok

A Várkert Bazár előtt felhangzik az "Orbán, takarodj!".

"Nincs hatalmatok felettünk"

"Nincs hatalmatok felettünk" üzente a kormánynak Kövesdi Veronika, egyetemi hallgató. A hatalom azoké, akik ápolják a betegeket, éjszaka javítják a dolgozatokat, akik tiszteletben tartják a demokráciát és a rendet. Kövesdi nem tudja a hatalmat tisztelni, mert az sem tart tiszteletben senkit - "ma még hatalmon vagy, de már megbuktál"

©

Hajrá Európa!

Hajrá Magyarok! - így zárta Orbán évértékelő beszédét.
©

A Várkert Bazár előtt az egyetemi oktató után egy háziorvos jön

"Ha ez így folytatódik, hamarosan 1,5-2 millió embernek nem lesz háziorvosa" , mondta Komáromi Zoltán, aki követeli az egészségügyi dolgozók bérrendezését, és támogatást kér vidéki praxisok nyitásához. A kormány szerinte most nem a megoldáson dolgozik, hanem hatalmának bebetonozásán.

Európa nem hajthat térdet

Orbán arról beszélt, hogy legyen valaki jobb-, vagy baloldali, nem akarhatja, hogy ez az "áradat-szerű" erőszakos tömeg bevegye Európát.
1 2 3 4 5 6

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szárnyalnak a Samsung telefonjai, hat éve nem mentek ilyen jól

Szárnyalnak a Samsung telefonjai, hat éve nem mentek ilyen jól

3 milliárd forintot adott egy amerikai múzeumra a kormány

3 milliárd forintot adott egy amerikai múzeumra a kormány

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét