szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index úgy tudja, hogy a Nemzeti Választási Bizottság várhatóan az MSZP kérdését hitelesíti, Erdősi Lászlóné kérdését pedig elutasítja a vasárnapi nyitva tartásról szóló népszavazás ügyében hétfő délután. A múlt héten kopasz, kigyúrt kísérők segítségével elsőként célba érő Erdősiné nem személyesen pecsételt a leadáskor, és ez jogilag aggályos lehet.

Erdősi Lászlóné nevét az egész ország megismerhette múlt héten egy nap alatt. Herceghalom polgármesterének felesége kedden kopasz, kigyúrt kísérők gyűrűjében tudta pár másodperccel az MSZP-s Nyakó István előtt beadni a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazási kérdését a Nemzeti Választási Iroda épületében. Az időzítés nagyon fontos volt: a Kúria vonatkozó döntése után az a kérdés kerülhet ugyanis napirendre a népszavazási eljárásrend szerint, amelyet előbb adtak le a többihez képest. Az eseményekről készített videónkat itt láthatják.

A mostani népszavazási szabályok szerint a Nemzeti Választási Iroda épületének aulájában kell pecsételni egy időbélyegzőnél, és ez dönti el a sorrendet a beadványok leadásánál.

Erdősiné kezdeményezését elsőként tudták ugyan leadni múlt kedden, mégsem biztos, hogy az lesz a befutó. Nem Erdősiné pecsételt ugyanis személyesen, hanem egy fiatalember, akiről kiderült, hogy ő Kubatov Gábor FTC-elnök titkárának gimnáziumi osztálytársa volt. A férfi vitte a pecsételőhöz az iratot, így tudták négy másodperccel megelőzni Nyakó Istvánt, akinél az MSZP beadványa volt.

Az Index információi szerint az NVB a hétfő délutáni ülésen nem Erdősi Lászlóné kezdeményezésének hitelesítését javasolja majd, hanem az MSZP-ét. A törvény szerint csak személyesen vagy postai úton lehet leadni ugyanis egy kérdést. A fiatal férfi pecsételése így hivatalosan nem számít, az ő beadványa esetében az lesz a hivatalos időpont, amikor az emeleti irodában személyes átnyújtotta a kérdését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Az állam átvette a trieszti kikötőt

Az állam átvette a trieszti kikötőt

Különleges készletet dob piacra a Lego, videoklipet készíthetnek vele a gyerekek

Különleges készletet dob piacra a Lego, videoklipet készíthetnek vele a gyerekek