szerző:
hvg.hu

Fokozott ellenőrzést rendelnek el Budapesten, a Petőfi hídon, de azt nem tudni, mikor kezdhetnék el a rossz állapotban lévő átkelő felújítását – hangzott el a pénteki RTL Híradóban.

Szerda délelőtt tégla nagyságú kő- és betondarabok estek le a hídról. A tűzoltók létrás kocsiról eltávolították a még veszélyesen lógó darabokat, erre az időre lezárták a Petőfi hídnál a budai alsó rakpartot. Senkinek nem esett baja, de újra ráirányult a figyelem az építmény állapotára.

A 378 hosszú hidat utoljára 36 éve újították fel teljes körűen, 1980 óta csak kisebb javításokat végeztek el rajta. A teljes felújításának költségét körülbelül 10 milliárd forintra becsülték 2011-ben.

A főpolgármester szerint szükség van a híd felújítására, de az elmaradt beruházásokat nem a mostani városvezetőkön kell számon kérni.

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a Lánchidat mindenképpen előbb kell felújítani a Petőfi hídnál. Egyszerre minden elmaradt beruházást nem tudnak pótolni, talán meg kellett volna gondolni korábban a 4-es metrót, mert az minden fejlesztési forrást elvitt korábban – célzott név nélkül az előző főpolgármesterre, Demszky Gáborra.

Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője szerint Tarlós Istvánnak nem a múltba kellene mutogatnia.

Tarlós István arról nem beszélt, pontosan mikor kezdődhetne el a Petőfi híd felújítása, a történtek miatt azonban fokozott ellenőrzést rendelnek el az átkelőn.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!