szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán szerint a március 15-én a Kossuth téren tüntetők csak tréfálnak, ő nem csatlakozik a meghirdetett sztrájkhoz és nem is fog bocsánatot kérni az emberektől.

A Népszabadság a Parlament folyosóján kérdezte meg Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a március 15-i ellenzéki tüntetés után fog-e bocsánatot kérni a közoktatás állapotáért. A kormánfő erre azt mondta: "Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa". Hozzátette: "Olyan viccesen hangzott az egész".

Orbán arra a felvetésre, hogy akkor sztrájkolni fognak, mindössze annyit mondott, "én jövök dolgozni", azaz nem csatlakozik az iskolák elé tervezett sztrájkhoz, illetve, polgári engedetlenségi mozgalomhoz. 

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Tanítanék Mozgalom március 15-i demonstrációján a Kossuth téren azt jelentette be, hogy ha Orbán Viktor és Áder János köztársasági elnök nem kér bocsánatot "az elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől", akkor március 30-án egy órás országos sztrájkot fognak tartani az iskolákban, és a csatlakozó intézményekben. Pukli azt is mondta, a március 30-i egyórás sztrájk ha nem éri el a hatását, akkor akár meg is ismétlődhet és több órán át is tarthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Marabu Féknyúz: Vétó

Marabu Féknyúz: Vétó

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán