szerző:
hvg.hu

Mendrey László azt mondta, találtak egy törvényes megoldást a március 30-ára tervezett egyórás országos sztrájk meghirdetésére, ráadásul szó van arról, hogy egyéb szakszervezetek is csatlakozzanak a tanárokhoz.

Megtalálta a megoldást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a sztrájkra úgy, hogy az ne ütközzön törvénybe – mondta Mendrey László, a szakszervezet elnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában csütörtökön.

Mendrey azt mondta, az ügyben jövő hét elején fognak egyeztetni a jogászaikkal, Pukli Istvánnal és a civil Közoktatási Platformmal. Hozzátette, egyelőre nem szeretne több részletet elárulni, de azt elmondta, hogy ezt a többi nem pedagógus szakszervezettel is egyeztetni fogják.

Mendrey azt is elmondta, szó van arról, hogy a Liga Szakszervezetek, illetve a közlekedési dolgozók is hajlandóak lennének arra, hogy akár sztrájkban is részt vegyenek és akár csak egy órára, de tényleg álljon le az élet. "Ezen lehet nevetni, de nehogy a mosoly esetleg később kínvigyorrá fajuljon" – tette hozzá.

Mint ismert, a március 15-i, Tanítanék mozgalom által szervezett tüntetésen Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója bejelentette, hogy ha március 23-ig Orbán Viktor és Áder János nem kér bocsánatot "az elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől", akkor március 30-án egyórás általános sztrájkot hirdetnek. Az már kiderült, hogy Orbán nem fog bocsánatot kérni, ehelyett tréfának gondolta a bejelentést.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Magyarellenes óriásplakátok miatt indult eljárás Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok miatt indult eljárás Kárpátalján

Egyre több ország ítéli el a szaúdi újságíró meggyilkolását

Egyre több ország ítéli el a szaúdi újságíró meggyilkolását

Meghalt a férfi, aki szabotálta Hitler atomterveit

Meghalt a férfi, aki szabotálta Hitler atomterveit

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

Gond volt a TV2-nél, nem ment az élő műsor

Gond volt a TV2-nél, nem ment az élő műsor