szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök vagyoni helyzetét firtatta a Jobbik a parlamentben, de csak annyira futotta, hogy Orbán kijelenthette, ő teljesen tiszta.

Vona Gábor (Jobbik) megismételte korábbi javaslatát, hogy hozzanak létre két vizsgálóbizottságot, az egyik a Jobbik esetleges orosz támogatását, a másik a miniszterelnök környezetének meggazdagodását vizsgálná. Azt is firtatta, ki Mészáros Lőrinc, egy aranyember vagy a kormányfő személyes strómanja.

A Jobbik elnöke nyilvánvalóan azokra a feltételezésekre utalt, amelyek szerint a Mészáros Lőrinc által Hatvanpusztán fenntartott birtok valójában Orbán Viktoré, pedig ez nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Erre a következtetésre azok alapján a részletek alapján lehet jutni, hogy Orbán Viktor nemrég a sajátjaként beszélt egy olyan kutyáról, amely biztosan nem az ő felcsúti házában, hanem a szomszédos birtokon lakik.

Orbán Viktor miniszterelnök erre azt közölte, hogy eddig sem engedett az ilyen provokációknak, majd azzal érvelt, hogy 1990 óta parlamenti képviselő, az ezzel járó összes, vagyonnyilatkozatra vonatkozó kötelezettségének mindig eleget tett, élete nyitott könyv. A kormányfő ezért visszautasít minden olyan véleményt, amely őt bűncselekménnyel vádolja meg, és megjegyezte, hogy minden pletyka, feltételezés valótlan.

©

A miniszterelnök szerint kutakodni a Jobbik háza táján kell, hiszen az ellenzéki párt nyolc elnökségi tagjából hétnek legalább egy közeli rokona vagy pártpénzt, vagy a párttól állást kap. Szóvá tette azt is, hogy a Jobbik-frakció és pártalapítvány 2010 óta összesen kétmilliárd forintot költött el, és abból 520 millió forint csupa olyan céghez ment, amelynek a szálait egyetlen rejtélyes ember tartja a kezében. Orbán Viktor azt mondta, szép ajánlat, hogy mindenki állítson fel egy-egy vizsgálóbizottságot, de ha a Jobbik minden korrupciós ügyére felállítanának egyet, nem maradna szabad képviselő a Házban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar sportág újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy olimpiai szám legyen

A magyar sportág újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy olimpiai szám legyen

A legérzékenyebb ponton támadhatják a hackerek a Covid-védőoltásokat

A legérzékenyebb ponton támadhatják a hackerek a Covid-védőoltásokat

Orbán: A járványügyi szakemberek mereven ellenzik a korlátozások nagyobb lélegzetű enyhítését

Orbán: A járványügyi szakemberek mereven ellenzik a korlátozások nagyobb lélegzetű enyhítését