szerző:
hvg.hu

Az emberi erőforrás-miniszter egy hétvégi kiállításmegnyitón jelentette be, hogy a korai fejlesztés szakembere, Czeizel Barbara miniszteri biztosként a korai intervenció ügyéért felel majd – írja az Index.

Czeizel Endre genetikus lánya, Barbara 1994-ben házasodott össze Fodor Gáborral, aki most független parlamenti képviselő, de a Liberálisok színeiben politizál.

Amikor 2009-ben környezetvédelmi miniszternek nevezték ki Fodor Gábort, Blikk arról írt, hogy feleségével két év különélés után elválnak egymástól.

A politikus legfrissebb képviselői vagyonnyilatkozata szerint azonban most együtt élnek, a házas/élettárs rovatban Czeizel Barbarát tüntette fel. Tavaly, Czeizel Endre halálakor is apósaként emlékezett meg Fodor Gábor a genetikusról. Házasságukból két gyerekük született – emlékeztetnek a cikkben.

Szombaton a Nők kékben című fotókiállítás megnyitóján jelentette be Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter, hogy Czeizel Barbara, a korai fejlesztés elismert hazai szakembere miniszteri biztosként a korai intervenció ügyéért felel majd. Azt is közölte, hogy több mint ötmilliárd forintos keretösszegből egy korai fejlesztést célzó programot is indítanak, főként uniós fejlesztési forrásokból. Az ötmilliárdos projektet Czeizel Barbara kezeli.

Czeizel Barbara a Budai Korai Fejlesztő Központ vezetője. Az intézmény honlapján olvasható tájékoztatás szerint a jelenleg futó legnagyobb projektjük a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával megvalósuló „Szakmaközi együttműködés hiányterülete a hazai korai megsegítésben – Evésterápia különböző étkezési zavarokkal küzdő fogyatékos gyermekek ellátásában” című program.

A mostani magyar kormány korábban hosszú csörtét folytatott olyan civil szervezetekkel, amelyek támogatást kaptak a norvég alaptól, és azt a kormány feltételezése szerint nem a megjelölt célokra használták fel. Emiatt a norvég kormánnyal is konfliktusba keveredett a magyar kabinet.

A korai fejlesztés kifejezés olyan szolgáltatásokat takar, amelyeket megkésett, eltérő fejlődésű vagy fejlődési zavar szempontjából veszélyeztetett kisgyermekeknek, illetve családjaiknak nyújtanak a szakemberek.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Felcsútra viszi a Momentum az Orbánt tolvajként feltüntető plakátot

Felcsútra viszi a Momentum az Orbánt tolvajként feltüntető plakátot

A karácsonyt még biztosan rács mögött tölti Pásztor Anna zaklatója

A karácsonyt még biztosan rács mögött tölti Pásztor Anna zaklatója

„Sokszor nem értjük, mi rakódott le a mélyben"

„Sokszor nem értjük, mi rakódott le a mélyben"

Gruevszki kiadatását kéri Macedónia, és beolvasott a magyar kormánynak

Gruevszki kiadatását kéri Macedónia, és beolvasott a magyar kormánynak

Majom rabolt el és ölt meg egy csecsemőt Indiában

Majom rabolt el és ölt meg egy csecsemőt Indiában

Frissítette az iPhone-ját, erre az kigyulladt

Frissítette az iPhone-ját, erre az kigyulladt