szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 70 millió forintból megveszik a Rákay Philip köztévés műsorából készült rendszerváltással foglalkozó könyveket az iskoláknak és a könyvtáraknak.

Több mint 70 millióval támogatja a kormány a "Szabadság tér '89 – a rendszerváltoztatás aktái" című könyvsorozat megvásárlását, hogy a sorozat eljusson iskolákba és könyvtárakba – derül ki egy hétfőn megjelent kormányhatározatból.

Az Orbán Viktor által jegyzett határozat szerint az idei központi költségvetés terhére 66,8 millió forintot a Miniszterelnökség költségvetési fejezetében, további 4,5 milliót pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetében különítenek el erre, majd Balog Zoltánnak kell gondoskodnia arról, hogy a könyvsorozat eljusson az iskolákba, könyvtárakba – ráadásul mindezt augusztus 31-ig, vagyis iskolakezdésre már ott kell lennie a könyveknek.

A 24.hu felhívja a figyelmet, hogy a közmédia korábbi, Rákay Philip által szerkesztett és vezetett műsorát feldolgozó könyvsorozat első kötete a tavalyi Könyvhétre jelent meg magánkiadásban. Ehhez képest most állami pénzből fogják megvenni az iskoláknak.

Rákay Philip, aki még a Z+ és a VIVA TV zenei adóknál kezdte pályafutását a kilencvenes évek végén, a Fidesz politikai nagygyűlésein tűnt fel konferansziéként. Dolgozott a Hír Tv-ben, 2011-ben pedig a köztévé intendánsává nevezték ki, majd vezérigazgató-helyettesként igazgatta a köztévé megújítását. A rendszerváltással foglalkozó Szabadság tér '89 című történelmi talk-show-ját 2014-ben indította és azután is tovább folytatta, hogy tavaly márciusban távozott a köztévétől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot

Szupergyors az első zöld rendszámos McLaren sportkocsi

Szupergyors az első zöld rendszámos McLaren sportkocsi