szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz-KDNP frakció szerint csak gyors politikai botránykeltés és szerepelni vágyás miatt hívta össze a nemzetbiztonsági bizottságot Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke. A pénteki ülésen Portik vallomásáról és a Spédernél lefoglalt hangfelvételekről lett volna szó, de a kormánypárti képviselők hiányában elmarad az ülés.

"A Fidesz–KDNP-frakció képviselői nem vesznek részt az ellenzék által kierőszakolt hecckampányban, ezért nem mennek el a kormánypárti politikusokkal való egyeztetés nélküli, sebtében összerántott nemzetbiztonsági bizottsági ülésre, amit a szocialista Molnár Zsolt kezdeményezett"

– olvasható a Fidesz-KDNP frakció pénteki közleményében.

A frakció álláspontja szerint sem az ülés napirendje, amit "egy maffialeszámolásban játszott szerepéért jogerősen 15 évre elítélt bűnöző valótlan állításai, valamint minden alapot nélkülöző sajtóértesülések képeznek"; sem összehívásának módja nem teszi lehetővé, hogy a kormánypártok képviselői részt vegyenek a bizottság ülésein.

A pénteki ülést Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke hívta össze, hogy megvitassák Spéder Zoltánnál, az FHB tulajdonosánál lefoglalt hangfelvételek, illetve Portik Tamás Rogán Antalra nézve terhelő vallomásának ügyét.

A Magyar Nemzet nemrég azt írta, hogy Molnár már korábban jelezte, Portik vallomása "súlyos árnyékot vet" már nem csak Rogán Antalra, hanem a teljes magyar kormányoldalra is.

Ugyancsak nemzetbiztonsági kérdéseket vethet fel az, hogy Spéder Zoltánnál – az FHB Bank és az Indexet is kiadó médiavállalat tulajdonosánál – a rendőrség vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készített hangfelvételeket talált.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár korábban azt mondta, a kormány nem fél a Spédernél lefoglalt felvételek tartalmától.

MNO: Orbán és Rogán is szerepelhet a Spédernél lefoglalt hangfelvételeken

Az MNO értesüléseit nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

A Németh Szilárd, korábbi rezsibiztos által jegyzett közlemény megjegyzi: "Molnár Zsolt bizottsági elnök egyeztetés nélküli sietségnek nem lehet más az oka, mint a gyors politikai botránykeltés és szerepelni vágyás a hétvégi szocialista tisztújítás előtt. Arra azonban felhívnánk a figyelmüket, az MSZP tisztújítása nem nemzetbiztonsági kérdés, hanem szigorúan a szocialisták belső pártügye."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érettségizett a kormány: demokráciából és jogállamiságból kapta a legnagyobb egyest az olvasóinktól

Érettségizett a kormány: demokráciából és jogállamiságból kapta a legnagyobb egyest az olvasóinktól

Szökésben a férfi, aki késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót Budapesten

Szökésben a férfi, aki késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót Budapesten

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson