szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Évekre bezárják Operaházat a felújítás miatt – mondta Lázár János a csütörtöki kormányinfón.

Kormánydöntés született arról, hogy teljesen felújítják a Magyar Állami Operaházat, ennek legalább 25 milliárdos költsége lesz, és 2017-18-ban valósul meg, ez alatt be lesz zárva az épület – mondta Lázár János a csütörtöki kormányinfón. Azt is elmondta, hogy az operaházi repertoárt az Erkel Színházba viszik, illetve az Eiffel Csarnok is alkalmas lehet erre.

Ahogy erre már utalt, a kormány 25 milliárdért felújítja az Állatkertet, a Vidámpark helyén pedig a parkolási gondokat orvosolja a kormány.

A Természettudományi Múzeumot is el kéne költöztetni a Ludovikáról egy méltóbb helyre, míg a Ludovika épületét még inkább a honvédelmi képzés felé fordítják. Balog Zoltán Emmi-miniszternek kell erre javaslatot tenni – mondta el a miniszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!