szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az V. kerületi korrupciós kapcsolataikról is beszélt a vallomásában Varga István, Vizoviczki László volt biztonsági főnöke - közölte a 444.hu.

Varga István, a Vizoviczki-ügy koronatanúja a vallomásában többször is szóba hozta Rónaszéki Lászlót, az V. kerület korábbi jegyzőjét - írta a 444.hu, amely azt állította, Rónaszéki 1998-tól 2013-ig tartó jegyzősége alatt erősödött meg Vizoviczki birodalma.

Varga feladata a portál szerint biztonsági főnökként részben az volt, hogy kapcsolatot tartson a lefizetett rendőrökkel, és hordja nekik a kenőpénzeket. A vallomásának legfontosabb része az, amelyben az V. kerületi jegyző megvesztegetéséről beszélt.

E szerint Vizoviczki egy alkalommal beszámolt neki arról, hogy "...ma éppen a jegyzővel találkozott, aki amint megérkeznek az átíratok, intézkedik a Love és a Zöld Pardon bezárására. Én kérdeztem tőle, hogy miképpen tudta ezt elintézni, mire ő szó szerint azt mondta, 'a Papa, Laci bácsi elintézte', és közben a kezével félreérthetetlenül mutatta, hogy pénzzel."

"Én egyből megkérdeztem, hogy sokba került-e a jegyző, amire ő azt válaszolta, hogy 'igen, sokba', de megéri, mert innentől kezdve bármit be tudunk záratni az V. kerületben, illetve nem lesz több probléma a mi helyeinkkel az önkormányzat részéről" - tette hozzá az idézett vallomásban.

A 444.hu szerint a vallomás arra utal, hogy a jegyzőnek még 2012-es elfogása utáni napokban is adott pénzt Vizoviczki. A szövegben szereplő átiratok pedig olyan kamuleveleket jelentenek, amelyekben Vizoviczki emberei környékbeli lakók nevében feljelentik a rivális klubokat. Ezeket a terveik szerint elküldték volna Rónaszékinek, aki „baráti jegyző”, és ezért elrendeli majd a helyek bezárását - írta a beszámoló.

Rogán Antal korábbi V. kerületi polgármester 2013 szeptemberében küldte el posztjáról Rónaszékit és továbbra is azt állítja, hogy ő soha nem találkozott Vizoviczki Lászlóval, sem a cégvezetőivel.

Korábban a Vizoviczkivel több szinten is kapcsolatba hozható Portik Tamás a bíróság előtt azt vallotta, hogy 10 millió forintnyi eurót vitt az V. kerületi polgármesternek a belvárosi Fidesz-irodába. Vizoviczki egyik korábbi alkalmazottja pedig később a jobbikos N1 tévének azt mondta, hogy a főnöke a nyári szezonok előtt 4-4 milliót adott Rogán Antalnak, hogy a belvárosi teraszok kinyithassanak.

Ezután Vizoviczki ügyvédje a Pesti Srácoknak juttatott el egy közleményt, amely szerint a vállalkozó tagadta alkalmazottja állításait. „Kétség nélkül bizonyítható, hogy Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolatom nem volt, még látásból sem ismer engem. Minden ezzel ellentétes hír a félreértés, butaság vagy rosszindulat tragikomikus terméke" - szólt a közlemény.

A Rogánra nézve enyhítő közlemény épp akkor jelent meg, amikor kiderült, Vizoviczki óvadékkal szabadulhat. Rónaszékit nem vádolták meg a Vizoviczki-ügyben, később egy kisebb vesztegetés miatt indult ellene per, de felmentették, mondván, hogy törvénytelen volt a jegyző lehallgatása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó: Budapesten lesz a Diligent új termékfejlesztő központja

Szijjártó: Budapesten lesz a Diligent új termékfejlesztő központja

Momentumos politikust igazolt a DK

Momentumos politikust igazolt a DK

A Közel-Kelet Metternichje, aki kézbe vette a térség sorsát: ő Abu-Dhabi trónörököse

A Közel-Kelet Metternichje, aki kézbe vette a térség sorsát: ő Abu-Dhabi trónörököse