szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BKK szerint a biztonsági őr már belátta, hogy rosszul kezelte a helyzetet, miután egy jegy nélkül utazó nővel olyan megalázó hangnemben beszélt, hogy több utas is szóvá tette stílusát.

"Azóta is a történtek hatása alatt vagyok. Életemben nem láttam még ilyen nyílt színi megalázást, mint amit a biztonsági őr csinált"

számolt be egy férfi a Blikknek arról, hogy mi történt nemrég a 99-es buszon.

A szemtanúk beszámolója szerint az egyik ellenőr köszönés nélkül odalépett a busz egyik utasához, és a jegyét követelte, majd egyre bunkóbban kezdett el beszélni a nővel, miután bevallotta, hogy nincs érvényes jegye.

Később a BKK pontosította, hogy nem ellenőrről volt szó, hanem az ellenőrökkel együtt dolgozó biztonsági őrről.

"Olyan stílusban kezdte szidni az ellenőr, amilyet én még nem hallottam. Ezt már nem bírtuk nézni, és szerencsére többen is rászóltunk a férfira, mire végre abbahagyta a megsemmisült hölgy alázását" – mondta az egyik utas a lapnak.

Többé nem haverom a kalauz

Uploaded by BlikkTV on 2016-07-20.

A videó tanúsága szerint a biztonsági őr a szóváltás során az orális szexre is utalgatott:

"és hogy ha megszoptatlak, akkor mi van?"

Ez volt az a pont, amikor az utasok is bekapcsolódtak a konfliktusba, és egyikük rászólt a biztonsági őrre, hogy talán nem kéne így beszélni az utassal.

A Blikk cikke szerint a jegy nélkül utazó nőt megsajnálta a többi utas, összeadták a pénzt, majd vettek egy vonaljegyet a döbbent ellenőrtől.

A BKK a Blikknek megküldött válaszában azt írta, hogy a Blaha Lujza tér és Pesterzsébet közlekedő 99-es busz veszélyes járat, amin az ellenőrök legtöbbször rendőrökkel együtt utaznak, annyi a konfliktus. A cég szerint a biztonsági őr már elismerte, hogy rosszul kezelte a helyzetet. Tettéért figyelmeztetést kapott, és tanfolyamra is elküldték, ahol "felkészítik a hasonló helyzetekre".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!