szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ügyészség szerint nem éppen "kikerülési manőver" történt, sőt.

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt vádat emelt az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a 46 éves füzesabonyi kamionsofőr ellen, aki tavaly novemberben Calais-nál az autópályán tette ki közvetlen veszélynek menekültek egy csoportját – adta hírül a heol.hu.

A lap kérdésére dr. Konkoly Thege László, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: "a teherjármű vezetője észlelte, hogy az autópályán emberek a padkán, leállósávban gyalogolnak, s némelyikük a középső sávban is lassítja a forgalmat. Legtöbben fel akarnak kapaszkodni az elhaladó teherkocsik valamelyikére. Szidni, becsmérelni kezdte őket. Amikor a középső sávban elhaladt egy kamion, ő rálépett gázpedálra, gyorsított, s a járműve kormányát háromszor ráhúzta az ott tartózkodókra, akiknek az életét, a testi épségét ezzel a vádhatóság szerint szándékosan közvetlenül veszélyeztette."

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban készült el a vádirattal. Abban közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével vádolja a füzesabonyi gépkocsivezetőt. Vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés-büntetés kiszabását indítványozza, illetve azt, hogy a bíróság tiltsa el őt határozott időre a közúti járművezetéstől – írta a heol.hu.

Mint arról beszámoltunk, az erőszakos akcióról a sofőr, aki egyébként az egészet videóra is vette, azt állította: valójában nem hajtott a tömegbe, lényegében "kikerülési manővert hajtott végre".

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

Léleknyomorító, hogy a nagyszülők és unokák nem találkozhatnak a járvány miatt

Léleknyomorító, hogy a nagyszülők és unokák nem találkozhatnak a járvány miatt

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust