szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BKK elárulta, hogy a közelmúltban nem érkezett hozzájuk a korábbi időszakokhoz képest kiugróan több panasz: 2016-ban eddig 45 futott be az ügyfélszolgálatra, bár ezek nagyrészt ugyanazokra a járatokra vonatkoznak.

Az utóbbi időben mintha megszaporodtak volna a konfliktusok a BKK járatokon, elég ha csak a legutóbbi szégyenteljes történetre, a jegy nélkül utazó nőt megalázó ellenőr esetére gondolunk – éppen ezért a 24.hu utánajárt, hogy melyek Budapest „legbalhésabb” járatai.

A BKK elárulta, hogy a lakossági bejelentések alapján a legtöbb kirívó eset a 4-es és 6-os villamoson történik, de ha egy kis együttélési nehézségről van szó, akkor a 9-es busz is átlagon felül teljesít.

A BKK azt is hozzátette, hogy ha utasként bűncselekményt, szabálysértést észlelünk valamelyik járaton, akkor kérjük a rendőrség segítségét. Amennyiben nem tudjuk értesíteni a rendőrséget, forduljunk az adott járaton tartózkodó ellenőrhöz – amennyiben éppen nincs belőlük a járművön, úgy a vezetőhöz, aki ezt követően értesíti a hatóságokat. A hatósági intézkedésig a jármű nem mehet tovább.

A közbiztonságért nem a közlekedési szolgáltató felel – mondja a BKK, ezért a felsorolt problémák lokális kezelése elsősorban a bűnmegelőzésben és bűnüldözésben aktívan részt vevő szervek feladata. Ezért van, hogy a jegyellenőrök sem tudnak mást tenni a problémás esetekben, minthogy a járművezetőnek jelzik a problémát, aki értesíti a fődiszpécseren keresztül a hatóságokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Határozatlan időre felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

Határozatlan időre felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás