szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újfajta mutyi? Pénzcsomagolás nejlonzacskóba? Egyik sem.

Nem az ingatlanmutyik, és nem is a szervezett alvilág területén alkotott szabadalomra méltót a kabinetminiszter, hanem az informatikában.

A Népszabadság cikke szerint Rogán – két másik férfival együtt – egy elektronikus aláírási eljárás feltalálójaként szerepel a genfi Szellemi Tulajdon Világszervezete regiszterében.

A miniszter két tudóstársa, Csík Balázs és Lengyel Csaba a Hunguard Kft. résztulajdonosai; az offshore cég százmilliókra számíthat a közművek auditálásából.

A Népszabadság érdeklődött Rogán Antal hivatalánál a szabadalomról, de erre vonatkozó kérdésükre nem kaptak választ. Azt azonban leírták a válaszlevélben, hogy sajtó-helyreigazítási pert indítanak, ha bárki azt állítja, hogy Rogán Antal "bármilyen kapcsolatban van" a Hunguarddal.

Rogán: büszke vagyok a találmányomra!

A hvg.hu-hoz eljuttatott levelében Rogán Antal azt írja: "büszke vagyok arra, hogy az elmúlt három évben olyan elektronikus aláírással kapcsolatos eljárás kifejlesztésében és szabadalmi bejegyzésében vehettem részt, amely értéket teremt". Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a szabadalomnak nincs köze a Hunguard Kft.-hez (csak annak résztulajdonosaival együtt fejlesztették ki), és egy másik cég hasznosítja a találmányt. A miniszter azt is közli, hogy egyelőre a szabadalomból nem származott bevétele, de fel fogja tüntetni a vagyonbevallásában, továbbá hogy neki – feltaláló-társaival ellentétben – nincsen offshore cége.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Török sztárcsapathoz igazol Szalai Attila

Török sztárcsapathoz igazol Szalai Attila