szerző:
hvg.hu

Mindenhol kosz és kupleráj volt abban a Hungária körúti kínai étteremben, amelyben súlyos szabálytalanságokat találtak a Nébih ellenőrei. Azonnal bezáratták a vendéglátóhelyet.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai az éves terv alapján ütemezetten, laboratóriumi vizsgálatra szerettek volna élelmiszermintát gyűjteni a helyszínen, de annyi baj volt az étteremmel, hogy már nem is vettek mintát, hanem azonnal bezáratták.

Az étteremben mindenhol kosz és rendetlenség volt, a raktárt lakásnak is használták. Az alapanyagokat összevissza tárolták, a hűtendő termékek sem voltak megfelelően elkülönítve. Az alapanyagok, a helyben készült félkész- és készételek fagyasztásakor sem biztosították a nyomonkövethetőséget, a termékek nagy része azonosíthatatlan volt, de lejárt termékeket is találtak.

A személyzeti WC az alapanyagok tárolására használt folyosóról nyílt, az ajtajáról hiányzott a kilincs. Az üzletben a villanykapcsolók elfeketedtek, annyira mocskosak voltak. Az étterembe vezető ajtó felett megbontották a falat, amiből csepegett a víz.

©
©

A főzőtérben is koszos volt, akárcsak a falak, a berendezési tárgyak, a hűtőszekrények, a különböző eszközök és edények. A mennyezetről több helyen hullott a vakolat. A konyhában és a tálalópultnál a személyzet nem tudott kezet mosni.

©

Az ellenőrök elrendelték 135 kilogramm alapanyag, illetve félkész- és készétel megsemmisítését – közölték.

A vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat. Az étteremet csak akkor nyithatják meg újra, ha javítják a hibákat, pótolják a hiányosságokat, és az újabb hatósági szemlén mindent rendben találnak.

Július végén egy budapesti bevásárlóközpont egyik távol-keleti gyorséttermében végeztek ellenőrzést a hivatal munkatársai, ott is azonnali hatállyal be kellett zárni az üzletet az élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt.

Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek az úgynevezett jogsértés listán.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tátva marad a szája, ha meglátja, mennyire élethű maszkokat készít ez a japán vállalat – videó

Tátva marad a szája, ha meglátja, mennyire élethű maszkokat készít ez a japán vállalat – videó

Ez az egyik legerősebb kép az első világháborúról

Ez az egyik legerősebb kép az első világháborúról

Új sürgősségi kórházi szárny épül Budán

Új sürgősségi kórházi szárny épül Budán

Ennyit a "gyengébbik nemről": a férfiak semmivel sem szívósabbak a nőknél

Ennyit a "gyengébbik nemről": a férfiak semmivel sem szívósabbak a nőknél

Három megyében is sok hó jöhet

Három megyében is sok hó jöhet

Szenzorokkal még a tehenek is boldogabbak (videó)

Szenzorokkal még a tehenek is boldogabbak (videó)