szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Önvizsgálatot kell tartaniuk a férfiaknak, miután Rióban a nyolc aranyérem közül hetet nők hoztak – mondta Orbán Viktor a Blikknek adott helyszíni interjújában.

Orbán Viktor arra számított, hogy hat aranyat nyernek a magyar sportolók a riói olimpián és megeshet, hogy mindet nők fogják szerezni. "Nos, nyolcat szereztünk és hetet nők hoztak, úgyhogy valami baj van velünk, magyar férfiakkal. Nem tudom mi, de önvizsgálatot kell tartanunk" – mondta a kormányfő a Blikknek a riói Magyar Házban.

Elmondta, hogy nincs olyan sportoló, akinek a győzelme közelebb állna a szívéhez, szerinte mindegyik aranyban van valami, ami nincs benne a másikban.

"Szász Emesének a fantasztikus higgadtsága, Szilágyi mesternek, vagy hogy hívjam Áront azok után, amit előadott, a magabiztossága. Hosszú Katinka fáradhatatlan, Kozák Danutának mindegy, hogy mi történik, földrengés, égzengés, akkor is behúzza, vagy ott van az ő párja, Szabó Gabriella, aki hatalmas alázattal dolgozik, mind külön személyiség. A kajak négyesben ott van még Csipes Tamara, aki édesapja nyomdokaiba lépve lett olimpiai bajnok, szimbolizálja, hogy a magyar sport 'egy nagy család'" –mondta.

Nagyon bízott abban, hogy a női öttusázók is be tudnak jönni, régóta szurkol nekik.

"Az öttusát egy méltatlanul elhanyagolt sportágnak látom, holott ez minden sportok atyja, és fáj ezért a szívem. Azt gondolom, hogy a gyermekeinket is az öttusa mentén lehet a legjobban felkészíteni a felnőttélet megpróbáltatásaira, tehertételeire. Végre van két nemcsak jó, hanem szép és okos lányunk is, nagyon szurkoltam nekik, hogy most sikerüljön, de fiatalok még, talán majd legközelebb" – tette hozzá.

A női vízilabdások bronzmérkőzésén ott volt, de dolgozott Rióban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetőivel tárgyalt, hogy megnyerje a tetszésüket és bizalmukat a budapesti olimpia javára.

"Péntek este az volt a fontos, hogy Bach urat fogadtuk, de sajnáltam, hogy közben hajította a kalapácsot Pars Krisztián, azt kellett volna látnom. Szombaton a kajakra kijutottam. 2000-ben Sydney-be is elmentem néhány napra az olimpiára, és ott nem láttam aranyat. Most másodjára vagyok olimpián és a női kajak négyes győzelme volt az első olimpiai arany, amit élőben láttam, nagy hatást tett rám" – mondta Orbán Viktor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát

Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát

Koronavírus és iskolanyitás: a diákoknak könnyebb, a tanároknak nehezebb lesz otthon maradni

Koronavírus és iskolanyitás: a diákoknak könnyebb, a tanároknak nehezebb lesz otthon maradni

Radar360: Orbán üzen a nyugdíjasoknak, Karácsony meg neki

Radar360: Orbán üzen a nyugdíjasoknak, Karácsony meg neki