szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó szerint kudarcos a médiapolitika, az ép fák kivágását ellenzi, a migrációt viszont óriási gondnak tartja. A Heti Válaszban csütörtökön megjelenő interjúból közöltek részleteket.

"Egy kormány nem lehet minden területen egyformán sikeres" - mondta a Heti Válasznak Szőcs Géza, a miniszterelnök kulturális főtanácsadója, korábbi államtitkár. "Jelen pillanatban a kormány szemszögéből nézve a legkudarcosabbnak a médiapolitikát látom. A médiatörvény időzítésétől és annak kommunikációjától kezdve az általam azonnal és nyilvánosan ellenzett netadón keresztül (mely eset persze bizonyítja, hogy képesek vagyunk az önkorrekcióra is) egészen addig, hogy a kormány elveszített hozzá mindig lojális, nagyon fontos lapokat és újságírókat…”

A csütörtöki lapban megjelenő interjúból szemlézték még Szőcs véleményét a Liget projektről, amire azt mondta, egészséges, életképes fák irtásával nem tud azonosulni. Szerinte a választókat a fák kivágása könnyen eltávolíthatja a kormánytól.

A migrációról is beszél, szerinte ez súlyos fenyegetés Európára nézve, a menekültek elözönlik a kontinenst. Európa szerinte védtelen akar lenni, mindegy, hogy kivel szemben.

Csak jöjjön valaki, és vessen véget ennek, amit lestrapált gyűtőszóval Európának neveznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amperek, buli, Manta: vezettük az új Opel Mokka-e villanyautót

Amperek, buli, Manta: vezettük az új Opel Mokka-e villanyautót

Lehúzott több gyárat és átverte Demján Sándort is – Magyar svindlerek, 6. rész

Lehúzott több gyárat és átverte Demján Sándort is – Magyar svindlerek, 6. rész

Felpörögtek a Paks II. körüli munkálatok, Mészáros gyerekei is lecsípik a részüket

Felpörögtek a Paks II. körüli munkálatok, Mészáros gyerekei is lecsípik a részüket