szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A város korábbi polgármestere, Szabó Zsolt államtitkár vezetésével újraalakult a Fidesz hatvani szervezete, a város nyolctagú fideszes vezetéséből csak ketten maradtak párttagok. Kiszórták a jelenlegi polgármestert is, aki szerint az államtitkár célja az volt, hogy a város továbbra is az ő irányítása alatt maradjon.

Augusztus 25-ével új Fidesz-alapszervezet alakult Hatvanban – írta a Heol.hu helyi hírportál. Az új csoportnak nem lett tagja sem Horváth Richárd polgármester, sem "a körülötte lévő emberek", párttagságuk megszűnt – mondta Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, államtitkár és választókerületi elnök, aki újra a hatvani Fidesz elnöke lett.

A város nyolctagú fideszes vezetéséből csak ketten maradtak párttagok: Szinyei András alpolgármester és Köves Gábor Nándorné önkormányzati képviselő.

Közel egy éve bontakozott ki fideszes belharc a városban, amelynek része volt, hogy Szabót tavaly szeptemberben leváltották a helyi Fidesz éléről. Szabó Zsolt szavai szerint a Fidesz központi választmánya Kövér László elnök vezetésével döntött úgy, hogy Hatvanban új szervezetet alakítanak. Szabó Zsolt alelnökei Köves Gábor Nándorné és Mezei Anna lesznek.

Szabó Zsolt
©

Szabó Zsolt államtitkár korábbi nyilatkozataiban élesen kritizálta a hatvani vezetés tevékenységét: pénzügyi gondok, hibás pályázatok, megvalósulatlan ígéretek, rendezetlenség, átláthatatlanság jellemezték szerinte a város működését. Szabó arról is kérdezte Horváth Richárd polgármestert: most, hogy nem fideszes, akar-e még károkat okozni a városnak. Szabó úgy fogalmazott: "Ez az én városom. Ez hozzám kötődik. Amíg lehet alázattal, tisztelettel fogom szolgálni a városomat."

A jobb oldalon Horváth Richárd
©

Horváth szerint Szabó Zsolt célja az volt, hogy a város továbbra is az ő irányítása alatt maradjon (Szabó korábban polgármester is volt). A mostani polgármester azt mondta, nem engedhette, hogy az államtitkár személyes ambícióinak, érdekeinek megfelelő döntések szülessenek, ezért távolította el nyáron azokat az embereket a polgármesteri hivatalból, akik szerinte nem a város érdekeit szolgálták. Horváth szerint az államtitkár nyilatkozata – "Hatvan az én városom" – önmagáért beszél; "nem, Hatvan a hatvaniaké!", a lakosok nem Szabó Zsolt alattvalói – replikázott Horváth Richárd.

A polgármester nem érti, Szabó Zsolt miért úgy alakította meg a hatvani Fideszt, hogy abból kizárta azokat, akik a városért az elmúlt évtizedekben a legtöbbet tették. A riválisa által felsorolt vádakat Horváth Richárd visszautasította.

Két évet sem bírt ki, olyan gagyi lett a milliárdos kerékpárút - fotók

Egy hatvani közügyekkel foglalkozó blog szerint egyes részeken alig két centiméter vastagságú aszfaltot terítettek le a Hatvanból Boldog irányába tartó kerékpárúton, amit most bontani kezdtek, olyan rossz állapotban van. Az út több helyen felrepedt, beroggyant, közlekedésre alkalmatlan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Terroristákat is dicsőítő rapper bebörtönzése borította lángba Barcelonát

Terroristákat is dicsőítő rapper bebörtönzése borította lángba Barcelonát

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát