szerző:
-W-
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Schiffer András nagy levegőt vesz, és lemegy a mélybe, ahol Morvai Krisztina lakozik. Vélemény.

- Szevasz, Péter, itt Feri. Szemeket akarok kilövetni máma.

- Értettem, elnököm, de kurva nehéz ám ezekkel a gumigolyókkal bármit is eltalálni...

- Ne vitatkozz, csináld! Ha eleget lőttök, majdcsak sikerül. Tudod, hogy Berija babérjaira hajtok!

Csak így történhetett, és Schiffer András ezt biztosan tudja, mint ahogy az ufókról meg az antigravitációról is bizonyára pontos információi vannak.

Sose tartottam sokra, de határtalan optimizmusom mégis azt sugallta, hogy nem pont ugyanarra a krumpliáramkörre drótozták, amire Morvai Krisztinát, ha ez a név még forgalomban van egyáltalán.

De sajnos igen.

„Budaházy 13 év. Mennyi jár a szemkilövetésekért?”teszi fel a kérdések kérdését az egykori értelmiségi. Tehát a 2006-os tömegoszlatások során történt baleset – egy ilyen történt, Schiffer tudatosan hazudik már a többesszámmal – ugyanúgy előre eltervezett cselekmény volt, mint amikor Budaházyék bűnszövetkezetben robbantgattak meg lövöldöztek, meg vascsővel vettek elégtételt. Sőt: együtt tárgyalandó a két ügy.

Nyilván motoszkál még némi gyengeáram az agyában; tudja, mi különbség van aközött, hogy oszlatásra adunk utasítást kérdéses felkészültségű rendőreinknek, meg hogy focilabdába gyömöszölünk robbanóanyagot, hátha valaki majd belehal. De neki már mindegy, régóta mindegy. Gondolkodás nincs, enyém lesz a kincs. Vagy legalább Szili Katalin sarzsija. Haszontalan idiótából hasznos idiótává lenni, az végül is karrier.

Esetleg egy „szemkilövető törpepárt” beférhetett volna, kedves András, akkor lenne igazán látványos, milyen mélyre mész. Te Cousteau kapitány, te inverz Gagarin.

Van ennek közönsége, hogyne volna. Talán még nagyobb, mint amit az LMP valaha elért. Meg van ennek a röppályának alja. De nyugi, nincs már messze, nem kell odáig sokat kapálózni. Nagyot koppan ottan, azután, reméljük, elhallgat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jövőre érkezik John le Carré új regénye

Jövőre érkezik John le Carré új regénye

Ötszörösére emelték az indiak belépőjegyenek árát a Tádzs Mahalba

Ötszörösére emelték az indiak belépőjegyenek árát a Tádzs Mahalba

Palkovics visszaszólt Pokorninak oktatásügyben

Palkovics visszaszólt Pokorninak oktatásügyben

Tusk: Nem lehet újratárgyalni a Brexit-megállapodást

Tusk: Nem lehet újratárgyalni a Brexit-megállapodást

Julia Roberts "lyukait" dicsérte meg véletlenül egy New York-i lap

Julia Roberts "lyukait" dicsérte meg véletlenül egy New York-i lap

Palkovics: A több túlóra mindenkinek előnyös lehet

Palkovics: A több túlóra mindenkinek előnyös lehet