szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A népszavazást bojkottáló baloldali párt kész támogatni a kormány kvótákról szóló javaslatát, ha lesz olyan.

Az MSZP nem támogatja a kötelező betelepítési kvótát, és ha a kormány Országgyűlésnek benyújtandó törvényjavaslata is ezt tartalmazza, akkor azt a szocialisták készek támogatni – jelentette ki az ellenzéki párt elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Molnár Gyula arra szólította fel a kormányt és a Fideszt, valljon színt, mi lesz az október 2-ai népszavazás közjogi következménye. Milyen törvényjavaslatot, kormányrendeletet készítenek elő október 3-ra? – tette fel a kérdést.

A kedd-szerdai brüsszeli tárgyalásairól az ellenzéki politikus azt mondta: "a brüsszeliek (...) azt üzenik, hallják, amit a magyar emberek mondanak". Hozzátette: Brüsszelben 12 éve megértik és elfogadják a magyarok gondolatait, és egyértelműen megfogalmazták: nincs napirenden további kötelező kvóták bevezetése.

A pártelnök előtte a Hír Tv-ben elmondta: bár jogilag következmények nélkülinek tartja az október 2-ai népszavazást, a párt kész támogatni a Fideszt a kvótaháborúban.

"Feleslegesnek tartjuk jogi értelemben, kockázatosnak Európa szempontjából. Egyébként hogyha ez a kérdés majd bármikor fel fog vetődni, akkor mi is készen állunk, hogy támogassuk a kormányt a kötelező kvóták elleni harcában." Emlékeztetőül: az MSZP bojkottálja az október 2-i kvótanépszavazást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!