szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Klubrádió visszaadott lovagkereszteket árverezett volna el a Pozsonyi Pikniken, de a szervezők szerint ez túl politikai, ezért nem engedélyezték. A Klubrádió inkább el sem megy.

A Klubrádió nem vesz részt a Pozsonyi Pikniken - közölte az adó azután, hogy a rendezvény rendezői csapata nem engedélyezték a rádió egyik programját.

A vasárnapi, XIII. kerületben, Újlipótvárosban megrendezésre kerülő Pozsonyi Piknikre az előzetes közlések szerint a Klubrádió a 168 órával közösen települt volna ki, a legfőbb attrakció pedig egy árverés lett volna, amelynek során visszaadásra kerülő lovagkeresztekre lehetett volna licitálni.

Mint azt korábban megírtuk, több korábbi állami kitüntetett is el kívánta árverezni a Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaadott lovagkeresztjét, hogy a befolyt összeget aztán jótékonysági célra adományozhassák.

A Klubrádió pultjánál a Pozsonyi Pikniken lehetett volna licitálni délelőttől Haraszti Miklós író, az ENSZ emberi jogi jelentéstevője, Hodosán Róza szociológus, volt SZDSZ-alapító, Iványi Gábor metodista lelkész, Polgár András üzletember, valamint még mások árverésre bocsátott kitüntetéseire, délután 5-kor pedig Iványi Gábor koppintott volna a kalapáccsal az árverés lezárásaként. A rendhagyó aukcióval a földönfutóvá tett családok gyermekeit akarták támogatni az Oltalom Karitatív Egyesületen keresztül.

A Klubrádió ezen kívül élő műsorokat is akart tartani, Váradi Júlia Darvasi László íróval, Neuman Gábor Kukorelly Endrével akart beszélgetni, és élőben rögzítették volna Bolgár György műsorát is. 

Rózsa Péter, a Klubrádió főszerkesztő-helyettese azonban szombaton azt közölte, a Pozsonyi Piknik szervezői kifogásolták a lovagkeresztes árverést arra hivatkozva, hogy e program politikai jellegű, ezért nem járultak hozzá annak megrendezéséhez.

"A Klubrádió vezetősége ezek után úgy döntött, hogy a rádió lényegét – a szólás- és véleményszabadság melletti elkötelezettségét, a demokratikus nyilvánosság képviseletét - csorbító intézkedés miatt a rádió távol marad az idei Pozsonyi Pikniktől" - közölte Rózsa, aki hozzátette, "a Klubrádió számára vállalhatatlan, hogy olyan eseményen vegyen részt, ahol lemondani kényszerül arculatát meghatározó értékeiről".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

Íme a hatos lottó nyerőszámai

Íme a hatos lottó nyerőszámai

Futball-legendák keltek ki az Európai Szuperliga ötlete ellen

Futball-legendák keltek ki az Európai Szuperliga ötlete ellen