szerző:
- esel -
Tetszett a cikk?

Tőkéczki László megcélozná a romákat. Egyelőre csak kampánnyal.

Meg kellene célozni a cigányokat – jegyezte meg közszolgálati jelleggel a nemzet iránt elkötelezett történész, egyetemi tanár, időnként politológus, középkereszt-tulajdonos, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) alelnöke, de érdemes még nem hívni a rendőrséget: Tőkéczki László csak kampányolna, nem lőne a romák körében.

Tőkéczki történész az állami rádióban két merőben egyéni szocproblémáját osztotta meg velünk: a) azt, hogy ha zsidókról beszél, akkor előtte azt mondja, "hogy is mondjam" (itt nyilván egy pillanat tört részéig izraelitát akart mondani, hogy udvariasabb legyen, de rájött, hogy jobb, ha nevén nevezi őket), b) azt, hogy miről beszélt nemrég egy barátjával. Erről:

...egy barátjával nemrég arról beszélgettek, hogy meg kellene célozni a cigányokat, megértetni velük, hogy nem érdekük a migránsok betelepítése. Ha akár 50-60 ezer migránst betelepítenek, akkor a cigányok segélyezésének vége, mert ugyanazt a pénzt több részre kellene osztani.

Egyrészt akkor jó napot kívánok, szeretnék én is jelentkezni a Vasárnapi újságba interjúalanynak, mert egy haverommal múltkor arról beszéltünk, teljesen megszüntessük-e vagy csak privatizáljuk a közmédiát. Másrészt ebben a nyilatkozatban azért van hírérték: a romákat is rá kéne venni, hogy népszavazzanak majd, hiszen a migráncsok bejövetele az ő zsebükre megy.

És ez az igazi új nóvum a nyilatkozatban: már eddig is sejtettük, de itt az államháztartásban egyetlen konkrét sorról beszélünk. Nevezzük kisebbségi büdzsének, ugyanis egy pakkról beszélünk: x összeg félre van téve cigányoknak, migránsoknak, meg gondolom szlovákoknak és ruténeknek, és ez a költségvetési fejezet zéró összegű játszma.Trócsányi miniszter már idejekorán sejtetni engedte ezt az összefüggést (vagy a cigányok, vagy a migránsok), most már tudjuk, hogy valóban így van.

Ha tehát a migráns jön előbb, ő kapja a zsetont, ha a roma, akkor az övé. A rutén meg várhat, hogy felkopjon az álla (vö. Gorbacsov: "aki túl későn érkezik, azt megbünteti a történelem"). A több mint félmillió hazai cigány tehát jobb, ha még most szembesül vele: ha bejön 50-60 ezer migráncs, és elkezdjük etetni őket, akkor véget ért az édes segélyélet, a bőkezű magyar szülőföld lelke megkérgesedik, elapad a bő forrás, újabb állak kopnak fel tömegesen.

Úgyhogy azt mondom, inkább próbáljuk megcélozni a romákat. Nehogy véletlenül átálljanak az Iszlám Államhoz (Trócsányi miniszter szíves közlése).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Idén elkezdődhet a magyar szuperszámítógép építése

Idén elkezdődhet a magyar szuperszámítógép építése

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt