szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csúszik a miniszterelnök barátjára bízott 460 millió székházfelújítás: a Lendvay utcai székház befejezését most november elejére ígérik. A tatarozott épületben többször is összeült a Fidesz-elnökség, pedig az épületet csak ketten őrzik.

Csúszik a felújított Lendvay utcai székház átadása, bár eredetileg a kvótanépszavazásra már készen kellett volna lennie az Orbán Viktor barátjára, Garancsi Istvánra bízott renoválásnak – írta a hétfői Népszabadság. Valószínű, hogy csak október végére lesznek meg a munkákkal - mondta a lapnak Kubatov Gábor pártigazgató, a párt ügyvezető alelnöke. A székházon elhelyezett táblán most november eleji határidő szerepel.

Azt már nem Kubatov mondta a lapnak, hanem más, név nélkül nyilatkozó pártbeli forrás, hogy a népszavazás előtt nem szeretnék borzolni a kedélyeket egy "csillogó" Fidesz-székház átadásával, és azt is szeretnék kizárni, hogy még a referendum előtt tüntetések helyszínévé váljon a Lendvay utca.

Garancsi cége, a Market Zrt. meghívásos tenderen nyerte el a 110 éves épület renoválását. A projekt összköltsége 460 millió forint, ennek kisebb részét hitelből állják. Az épületben ennyi pénzből közösségi teret, 50 fős konferenciatermet, biztonsági és kamerarendszert, beléptető kaput kell kialakítani. A vállalat referenciái között olyan projektek szerepelnek, mint a Groupama Aréna, de a Market Zrt.-t bízták meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokának megépítésével is.

A lap úgy tudja, bár már tart a tatarozás, a Fidesz-elnökség mégis többször összeült a Lendvay utcában, holott a székházat csak ketten őrzik, 24 órás váltásban.

Fotó: Így néz ki a Fidesz-székház másfél hónappal a netadótüntetés után

Olvasónk szombaton fényképezte le a Lendvay utcai Fidesz-székházat, amelyet az első, október 26-i netadótüntetés után megrongált a tüntetők egy kisebb csoportja. Úgy tűnik, a Fidesz számára nem sürgős a felújítás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!