szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olvasónk szombaton fényképezte le a Lendvay utcai Fidesz-székházat, amelyet az első, október 26-i netadótüntetés után megrongált a tüntetők egy kisebb csoportja. Úgy tűnik, a Fidesz számára nem sürgős a felújítás.

A Fidesz-székház december 13-án
©

Mint arról beszámoltunk, december 3-án emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen az öt ember ellen, akiket az október 26-i internetadó elleni tüntetés után előállítottak a Fidesz Lendvay utcai székháza elől. A rongálók ellen "csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság" miatt emeltek vádat.

A békés tömegtüntetés után egy kisebb csoport a székházat leselejtezett számítógép-alkatrészekkel dobálta meg, amelyeket eredetileg arra szántak, hogy dombot emeljenek belőlük a Fidesz központja előtt.

©

Bár Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a tüntetés után azt mondta, több mint 10 millió forintos kár esett a székházban, a 444 birtokába került igazságügyi szakértői jelentés szerint 114 395 forintos kár keletkezett az épületben.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!