szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dankó István HM-államtitkár nyilvánosság előtt legismertebb eredménye az volt, hogy annak a cégnek az igazgatósági elnöke is volt, amely szupergyors, meghívásos eljárásban elnyerte a határvédelmi kerítés építését csaknem 2 milliárd forintért. Simicskó István miniszter leváltotta, helyette Firicz Lászlót nevezte ki közigazgatási államtitkárnak.

Leváltották Dankó Istvánt, a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkárát – tájékoztatta a tárca hétfőn.

Simicskó István szeptember 15-i hatállyal kezdeményezte a HM közigazgatási államtitkárának felmentését.

Ezzel egyidejűleg kezdeményezte Firicz László, a tárca védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkárának kinevezését a közigazgatási államtitkári posztra – tették hozzá.

A 2013 januárjában kinevezett Dankó István az a kormányzati döntéshozó, aki annak a HM EI nevű cégnek az igazgatósági elnöke is volt, amely szupergyors, meghívásos eljárásban elnyerte a határvédelmi kerítés építését csaknem 2 milliárd forintért.

A volt államtitkár nemcsak a HM EI igazgatósági elnöke volt havi 500 ezer forintért, hanem a kerítésépítés lebonyolításáért felelős kormányzati munkacsoport vezetője is, emellett ő felügyelte a beszerzést intéző Beszerzési Hivatalt is. A honvédelmi tárca akkor azt közölte, mindez nem jelent összeférhetetlenséget, mert a törvények lehetőséget adnak rá.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az eddigi legsprituálisabb dalával jelentkezett a Belau – premier a hvg.hu-n

Az eddigi legsprituálisabb dalával jelentkezett a Belau – premier a hvg.hu-n

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Vitézynek nem tetszik az új Blaha terve, a városháza visszaszólt neki

Vitézynek nem tetszik az új Blaha terve, a városháza visszaszólt neki