szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

16 visszaadott állami kitüntetést árvereztek el a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, a bevételből a rászoruló gyerekeknek vesznek cipőket.

Miután a Pozsonyi Pikniken nem tarthatták meg a Klubrádió programjaként szervezett lovagkereszt-árverést, végül a Wesley János Lelkészképző Főiskolán árvereztek el 16 lovagkeresztet és más állami kitüntetéseket – írja a Népszabadság.

Mint az ismert, Bayer Zsoltot augusztus 20-án a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki, ez ellen tiltakozva pedig sokan visszaadták a maguk kitüntetését, néhányan pedig Haraszti Miklós példáját követve úgy döntöttek, inkább jótékony célokra ajánlják fel az érdemrendjüket. Ezeket árverezték most el.

Az árverést Galkó Balázs színész vezette, és a kikiáltási ár 50 ezer forint volt mindegyik kitüntetés esetében. Polgár András, aki a maga lovagkeresztjét 100 ezer forintért elárvereztette, megvette Kaltenbach Jenő volt ombudsmanét 155 ezerért, de a legtöbbet Iványi Gábor Göncz Árpádtól kapott tisztikeresztjéért fizették a licitálók, ez 400 ezer forintért kelt el.

Az összesen 16 kitüntetés elárverezéséből 2 millió 510 ezer forint gyűlt össze, Iványi Gábor azt mondta, ebből 502 pár cipőt lehet venni a rászoruló gyerekeknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Medgyessy szerint hibázott a DK, amikor a keleti vakcinák ellen beszélt

Medgyessy szerint hibázott a DK, amikor a keleti vakcinák ellen beszélt

Tömeges csődöktől félnek a szállásadók, ha nem lesz májusi újranyitás

Tömeges csődöktől félnek a szállásadók, ha nem lesz májusi újranyitás

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Halálos baleset történt a 49-es főúton