szerző:
hvg.hu

A rendőrség hétfő délután közzétette az egyik Teréz körúti térfigyelő kamera felvételét, amelyen jól láthatóak a szombat éjszakai robbantás pillanatai. Azt ajánlják, hogy csak felnőttek nézzék meg a videót.

A rendőrség egy valamivel több mint 18 perces videót hozott nyilvánosságra, amelyen a szombat esti robbantás is látható.

A videón először azt vehetjük szemügyre, hogy a robbantás gyanúsítottja, egy hátizsákos, világos sapkás férfi megérkezik a Teréz körút 2-4. szám alatti házhoz.

Ezután a férfi elsétál a kép bal alsó sarka, vagyis az Oktogon irányába, nem sokkal utána visszatér, és a robbantás helyszínén (a képen jobbra fent) kezd el téblábolni.

A videón kb. 3:10-kor mintha letenné az eddig a hátán lévő zsákot a földre, majd mintha eltűnne a kirakati beállóban egy perce, és csak 3:50 körül látható újra.

Nagyjából negyed órával később a férfi előrébb sétál, és várakozik.

A videó utolsó pillanataiban tűnik fel a két rendőr, a Király utca felé sétálnak. A gyanúsított mintha a nála lévő zacskóba, vagy zsákba nyúlna, és visszalép takarásba. Majd bekövetkezik a robbanás, a két rendőr a földre zuhan.

Az elkövető ezután nyugodt léptekkel megindul a sérültek irányába, miközben az emberek pánikszerűen rohanni kezdtek. A hvg.hu úgy tudja, ebben a cikkünkben meg is írtuk, hogy a gyanúsított ezek után lényegében átlépett a sérült rendőrökön, közben mintha megszemlélte volna a helyszínt, és távozott.

A fekete-fehér felvételen füst és szikrák látszanak, a kamera is megrázkódott kissé a detonáció erejétől.

A rendőrség nem sokkal korábban nyilvánosságra hozta a képeket is arról a férfiről, aki valószínűleg elkövette a robbantást. Összesen 145 kamerafelvételt foglaltak le a bűncselekménnyel összefüggésben, egyúttal arra kérték a térfigyelő kamerákat üzemeltető budapestieket, hogy harminc napig ne semmisítsék meg a kamerák által a fővárosban készített felvételeket.

Még vasárnap személyleírást adtak a gyanúsítottról: eszerint egy 170 centiméter magas, 20-25 éves férfit keresnek, aki világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat is kitűzött.

Hidegvérrel lépett át az áldozatokon a Teréz körúti zacskós alak

Újabb részleteket tudtunk meg a szombati robbantás körülményeiről. Kiderült: a robbantó olyan alapossággal megtervezte a támadást, ami arra utal, hogy a helyszínt és a használt robbanóanyagot, illetve -szerkezetet nagyon jól ismerte. Értesüléseink szerint a jelek arra utalnak, hogy ezt a robbanást milliméter pontossággal erre a helyszínre szabták.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Latorcai: A tüntetők nem tisztelik a karácsonyt és a kis Jézust sem

Latorcai: A tüntetők nem tisztelik a karácsonyt és a kis Jézust sem

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Dinoszaurusztól az eredeti Micimackó-térképig: ezekért fizettek milliókat az idén

Dinoszaurusztól az eredeti Micimackó-térképig: ezekért fizettek milliókat az idén

ÁSZ: A Momentum és a Párbeszéd nem volt együttműködő

ÁSZ: A Momentum és a Párbeszéd nem volt együttműködő

Rabszolgatörvény: baloldali diplomások tüntetnek a munkásokért

Rabszolgatörvény: baloldali diplomások tüntetnek a munkásokért

Jön az újabb tüntetés, megvan a felszólalók listája

Jön az újabb tüntetés, megvan a felszólalók listája