szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Vörösmarty térről a Fővám térre vonulnak majd.

A kényszerbetelepítési kvóta elleni figyelemfelkeltés céljából, "Séta a családokért" címmel demonstrációt tart október 1-én a fővárosban a Fiatal Családok Klubjának Egyesülete (FICSAK) – jelentette be Király Nóra, a Ficsak vezetője és Újbuda fideszes alpolgármestere csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A tüntetés október 1-én délután 4 órakor a Vörösmarty térről indul és a Fővám téren ér véget.

Király Nóra azt mondta, a FICSAK ellenzi azt a brüsszeli politikát, ami szerintük a családok és a gyermekek jövőjét veszélyezteti. "Több százezer idegen kultúrájú ember betelepítése az Európai Unióba veszélyt jelent egész Európára" – mondta.

Király arról beszélt, hogy a tömeges migráció kezdete óta szinte nem telik el nap erőszakos cselekmények nélkül, ez pedig szerinte azt jelenti, hogy létezik összefüggés a kényszerbetelepítés és a terrorizmus között, ezért a problémát helyben, a migránsok hazájában kell kezelni – mondta.

A fideszes politikus Király azt is mondta, a referendum szerinte nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy, ezért párthovatartozástól függetlenül mindenkit, szülőket, nagyapákat, nagymamákat arra kérnek, hogy vegyenek részt a demonstráción – hangzott el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félmillió csecsemő halt meg egy év alatt a rossz levegő miatt

Félmillió csecsemő halt meg egy év alatt a rossz levegő miatt

Megverte sógorát, mert az azt terjesztette, hogy megverte őt

Megverte sógorát, mert az azt terjesztette, hogy megverte őt

Zárlatot rendeltek el egy bajor járásban a koronavírus ellenőrizhetetlen terjedése miatt

Zárlatot rendeltek el egy bajor járásban a koronavírus ellenőrizhetetlen terjedése miatt