szerző:
hvg.hu

Egy 16 évvel ezelőtti Fókusz-műsorban is a hajléktalanság volt a téma, de a hangnem és a tálalás finoman szólva is más volt, mint a Tények hétfői riportjában. Egy dolog azonban közös a két műsorban: a műsorvezető személye.

“Egy abonyi asszony 65 évesen hajléktalan lett. Esténként az árokparton alszik, napközben pedig az utcán él. A papírok szerint azért vállalta a hajléktalanságot, mert nem tudta fizetni a lakás rezsijét, és hát ami a lényeg, hogy hogy találkozott egy olyan családdal, akik az utcán feküdtek. Ők lettek az új lakók.” Gondolta volna, hogy ezt a történetet ugyanaz a Marsi Anikó vezette fel, aki a hajléktalanság kapcsán undorodó járókelőkről, orrfacsaró bűzről és saját mocskukban fekvő emberekről beszélt a Tények hétfő esti műsorában?

A zavarbaejtő pálfordulást az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének Eperbombázó című blogja szúrta ki. (A ELTE-n oktató Hammer Ferenc 2002/2003 folyamán a Fókusz szegénységábrázolásával foglalkozott, valószínűleg így találhatott rá a 16 évvel ezelőtti Marsi Anikó-idézetre.)

A két idézett momentum között mindössze annyi történt – azon túl, hogy eltelt 16 év – hogy a korábbi RTL Klubos Marsi Anikó többéves külföldi tartózkodás után az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 színeiben tért vissza a képernyőre.

Lejáratás-gyár

Marsinak annál a csatornánál sikerült újraindítania tévés karrierjét, amelyik előszeretettel vadássza le a kormányzat köreit zavaró személyeket. Ezt megelőzően a korábbi FHB-vezér Spéder Zoltánról és az V. kerületi ingatlanügyeket boncolgató Juhász Péterről közöltek lejárató, az alapvető szakmai normákat semmibevevő anyagokat:

Spéder később beperelte a TV2-öt a riport miatt, a bíróság pedig 5,7 millió forint sérelemdíjat ítélt meg az üzletember javára.

A Tények hétfői riportját látva úgy tűnik, most a hajléktalanokat kiáltották ki aktuális közellenségnek.

Kamuújságírók

A Párbeszéd kedden közölte, feljelentést tesz, mert szerintük a TV2 riportjával a hajléktalanok ellen uszított. A Hírcsárda más módon tiltakozott a TV2 hétfői műsora ellen: saját mocskukban fetrengő, agresszív kamuújságírókról szóló szellemes ellen-riportot írtak a Tények mintájára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az MTVA vezérigazgatója Óbuda jegyzőjét küldte a képviselőkhöz

Az MTVA vezérigazgatója Óbuda jegyzőjét küldte a képviselőkhöz

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

A fél világ a budapesti tüntetésekről ír

A fél világ a budapesti tüntetésekről ír

Csökkent a Fidesz támogatottsága, erősödik a Momentum

Csökkent a Fidesz támogatottsága, erősödik a Momentum

Talált egy bolygót a Hubble, ami szó szerint elpárolog

Talált egy bolygót a Hubble, ami szó szerint elpárolog

Meddig tudnak még tovább drágulni a lakások?

Meddig tudnak még tovább drágulni a lakások?