szerző:
hvg.hu

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság a nő ellen, aki halálra gázolt egy idős férfit hétfőn Zuglón, majd elhajtott. A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy kétmillió forint óvadék ellenében megszüntették a nő előzetes letartóztatását, de nyomkövetőt kell majd viselnie.

A 85 éves férfit a Füredi úton gázolta halálra a nő hétfőn. Megállás nélkül továbbhajtott, majd a Híradó.hu értesülése szerint egy szépségszaloban ült két órával később, amikor megtalálták a rendőrök, és éppen műszempillát csináltatott. Az Audit, amit vezetett, kölcsön kapta. Az orvosszakértői vizsgálatok arra jutottak, hogy a baleset előtt kokaint fogyasztott.

©

A nő ellen halált okozó közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást, a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt egy hónapra elrendelte csütörtökön a nő előzetes letartóztatását, aki a helyszínről segítségnyújtás, valamint a rendőrség értesítése nélkül elhajtott, de később telefonon jelentkezett a rendőrségnél. A bíróság indokolásában egyebek mellett az állt, hogy a gyanúsított jelenléte csak kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Ráadásul a bűncselekmény minősítése súlyosbodhat a további nyomozás eredményeként – tették hozzá.

A gyanúsított védője azonban óvadék iránti kérelmet terjesztett elő, és indítványozta enyhébb kényszerintézkedés elrendelését.

A bíróság megállapította, hogy fennállnak az óvadék elfogadásának törvényi feltételei, ezért az előzetes letartóztatás elrendelése mellett helyt adott az erre irányuló indítványnak. Amint beérkezik a bíróságra az óvadék befizetéséről szóló értesítés, a gyanúsítottat azonnal szabadlábra kell helyezni – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

©
©

A bíróság a kétmillió forintos óvadék elfogadását lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett látta indokoltnak. A nő Budapest közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el, tartózkodási helyét engedély nélkül nem változtathatja meg.

A végzés nem jogerős, a nő egyelőre előzetes letartóztatásban marad.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csak most vette észre a Pentagon, hogy hónapokkal ezelőtt ellopták 30 ezer katonájuk személyes adatát

Csak most vette észre a Pentagon, hogy hónapokkal ezelőtt ellopták 30 ezer katonájuk személyes adatát

Gönczi Gábor megnősült

Gönczi Gábor megnősült

10 ezer óra gyakorlással tényleg profik lehetünk bármiben?

10 ezer óra gyakorlással tényleg profik lehetünk bármiben?

Rászorulóknak adta fizetését a szlovák államfő

Rászorulóknak adta fizetését a szlovák államfő

Félmilliárd a kormánytól Áder János alapítványának

Félmilliárd a kormánytól Áder János alapítványának

Teljes szélességében lezárták a Szabadság hidat, mert két ember felmászott rá

Teljes szélességében lezárták a Szabadság hidat, mert két ember felmászott rá