szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság a nő ellen, aki halálra gázolt egy idős férfit hétfőn Zuglón, majd elhajtott. A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy kétmillió forint óvadék ellenében megszüntették a nő előzetes letartóztatását, de nyomkövetőt kell majd viselnie.

A 85 éves férfit a Füredi úton gázolta halálra a nő hétfőn. Megállás nélkül továbbhajtott, majd a Híradó.hu értesülése szerint egy szépségszaloban ült két órával később, amikor megtalálták a rendőrök, és éppen műszempillát csináltatott. Az Audit, amit vezetett, kölcsön kapta. Az orvosszakértői vizsgálatok arra jutottak, hogy a baleset előtt kokaint fogyasztott.

©

A nő ellen halált okozó közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást, a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt egy hónapra elrendelte csütörtökön a nő előzetes letartóztatását, aki a helyszínről segítségnyújtás, valamint a rendőrség értesítése nélkül elhajtott, de később telefonon jelentkezett a rendőrségnél. A bíróság indokolásában egyebek mellett az állt, hogy a gyanúsított jelenléte csak kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Ráadásul a bűncselekmény minősítése súlyosbodhat a további nyomozás eredményeként – tették hozzá.

A gyanúsított védője azonban óvadék iránti kérelmet terjesztett elő, és indítványozta enyhébb kényszerintézkedés elrendelését.

A bíróság megállapította, hogy fennállnak az óvadék elfogadásának törvényi feltételei, ezért az előzetes letartóztatás elrendelése mellett helyt adott az erre irányuló indítványnak. Amint beérkezik a bíróságra az óvadék befizetéséről szóló értesítés, a gyanúsítottat azonnal szabadlábra kell helyezni – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

©
©

A bíróság a kétmillió forintos óvadék elfogadását lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett látta indokoltnak. A nő Budapest közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el, tartózkodási helyét engedély nélkül nem változtathatja meg.

A végzés nem jogerős, a nő egyelőre előzetes letartóztatásban marad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!