szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pharaon-ügyről beszélt a miniszter, amikor kiderült furcsa defektusa.

Lázár János a kormányinfón különös vallomást tett: elmondta, hogy neki mindig csak egyéves útlevelet készítenek, mivel nincs olyan ujjlenyomata, amelyet használni lehetne az azonosításhoz.

Az egészet azért hozta szóba, mert ezzel próbálta megmagyarázni, hogy Ghaith Pharaonnak, a világszerte körözött, ám mégis magyar vízumhoz jutó szaúdi üzletembernek lehetséges, hogy szintén nem volt ujjlenyomata.

Azt mondta amúgy a Pharaon-ügyről, hogy egy nagyon “korrekt és tisztességes” tájékoztató hangzott el róla a nemzetbiztonsági bizottság ülésén. Hangsúlyozta, a szaúdi üzletember nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, és a hatóságok minden szabályt betartottak a schengeni vízum megadásánál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!