szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy és fél tonna súlyú volt az az óriási fenyő, amelyet pénteken hajnalban vágtak ki egy sárszentmihályi család házának udvarán, és délután a Parlamentnél állították fel. Olvassa el Erzsi néni történetét is, aki kislánya születésekor 36 évvel ezelőtt ültette el a fát!

Huszonhárom méter magas, 48 centis törzsátmérőjű, négy és fél tonna - ezek a főbb paraméterei annak az ezüstfenyőnek, amelyet pénteken reggel vágott ki a katasztrófavédelem, majd Budapestre szállították, a Kossuth térre.

A fenyőt Zsédely Erzsi néni maga ajánlotta fel az ország karácsonyfájának. Az asszony nemrég elmondta, miért akart megszabadulni a fától annak ellenére, hogy azt kislánya születésekor ültette, és a család erősen kötődött hozzá.

Két hete siratja egy család az ország karácsonyfáját

Egy sárszentmihályi néni 36 éves fenyőfáját állítják fel a Kossuth téren, családja szomorúsággal vegyes büszkeséggel várja a nagy pillanatot.

Az alábbi videón pedig megnézheti, mekkora daruval érkezett a katasztrófavédelem karácsonyi akciócsoportja Sárszentmihályra, hogyan vágták ki a fát, és hogyan szállították Budapestre. A fának az állandó helyét a Kossuth tér felújításakor már kijelölték. Január 6-ig, vagyis vízkeresztig fog állni a fa a Parlamentnél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!