szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

1972-ben látogatott Budapestre a pénteken éjjel elhunyt volt kubai vezető.

"Egységes az álláspontunk, vállt vállnak vetve küzdünk" - a Múlt-kor hírportál visszaemlékező cikke szerint ezekkel a szavakkal értékelte Kádár János a kubai vezető budapesti látogatását. A most elhunyt Castro ritkán utazott külföldre, ezen az 1972 májusi útján előzőleg Moszkvába látogatott.

Az AP hírügynökség 50 másodperces videóján látható, amint Castro kilép a repülőgépéből, majd öleléssel köszönti az őt váró Kádár Jánost. A ferihegyi reptéren kubai zászlócskákat lengető sokaság várta a kubai vezetőt, aki aztán egy nyitott tetejű autóval utazott a városba.

SYND 30-5-72 PRESIDENT FIDEL CASTRO ARRIVES IN BUDAPEST

Arrival of Cuban President Fidel Castro in Budapest for a week long visit to Hungary You can license this story through AP Archive: http://www.aparchive.com/metadata/youtube/72755d6d0d305dd2223965676426c1f5 Find out more about AP Archive: http://www.aparchive.com/HowWeWork

Meghalt Fidel Castro

Életének kilencvenedik évében Havannában elhunyt Fidel Castro Rúz, a kubai forradalom "atyja", a szocialista Kuba első vezetője, a "Comandante" (parancsnok), aki korábban 47 éven át vezette az országot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!