Tetszett a cikk?

Rogán Antal szerint az általa vezetett minisztérium feladata, hogy Orbán Viktort újra válasszák 2018-ban. Vagyoni helyzetéről, a letelepedési kötvényekről, a sokmilliárdos, ám érvénytelen népszavazással zárult menekültellenes kampányról is kérdezték ma a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert az igazságügyi bizottsági meghallgatáson.

1 2 3 4 5 6
Sorrend megfordítása

Rogán bocsánatkérést vár

A Hír Tv-sek kérdezik meg arról, hogy mi kellene ahhoz, hogy egy kormánytag elmenjen a Hír Tv-be, mire azt mondja, hogy ahhoz egy bocsánatkérés kellene.

Rogán elköszön, még jön egy helikopteres beszólás

A miniszter azért kezd sajnálkozni, amiért érdemi kérdésekre nem tudott válaszolni, ő inkább az egyetértési pontokról szeretett volna.

Rogán Antal szerint Magyarországon teljes körű média- és sajtószabadság van, a kormánypárti politikusokat érintő kritikák száma a végtelenbe tart, pedig például Németországban bizonyos dolgokról beszélni sem lehet.

Szóba hozza még a kvótaellenes kampány durvának minősített üzeneteit, és azzal védekezik, hogy a plakátokon szereplő üzenetekkel a magyarok többsége egyetért.

Rogán válaszát 8 igen és 5 nem szavazattal elfogadja a bizottság.

Elnézést, nem tudok elköszönni, de várnak – mondja Rogán, mire az ellenzék oldaláról beszólnak:

Menjen helikopterrel!

A Győrkös–Áder-kapcsolattal foglalkozik Staudt

A bizottságot vezető Rubovszky György ujja végig a némító gombon figyelt, amíg Staudt Gábor percekig arról beszélt, hogy a rendőrgyilkos Győrkös István fia valóban Áder János köztársasági elnök másodunokatestvére-e. Ezt arra válaszul hozta fel, hogy Rogán Antal felemlegette: az egyik jobbikos képviselő alig ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon. Rubovszky végül nem vonta meg a szót.

Rogán erre azt mondja, hogy ami hat évvel ezelőtt Staudt esetében kockázati tényezőként felmerült, az ma még nagyobb kockázatot jelentene.

Staudt elítéli, hogy Apátitól megvonták a szót

A vita rossz irányba ment el – mondja. A politikai kommunikáció olyan szintre aljasodott le, hogy már senkit nem érdekel, hogy tiltott eszközökkel figyelnek meg ellenzéki képviselőket.

A miniszter többször letagadta a tényeket – mondta Staudt, ezek szerint az a kormányzati gyakorlat, hogy csak azt ismerjük be, amiről már fotó is van? Staudt szerint mindezek alapján Orbán Viktor támogatja a hazugságot, mert annak erősödik a pozíciója a kormányon belül, aki nagyobbat hazudik.

Kész szerint felcsillant Rogán szeme

Kész Zoltán azzal válaszol Rogánnak, hogy csak azért csillant fel a szeme Teleki romakampányra vonatkozó felvetésére, mert akkor egy újabb megrendelés mehet Csetényi Csabának.

Azt ígéri, írásban újra felteszi a kérdését arra vonatkozóan, hogy milyen médiumoknak mennyi reklámpénzt ad a minisztérium.

Kész Zoltán
©

A propagandáról

Bárándy szerint meg lehet csinálni, hogy kevesebbet költenek propagandára, de a köztévét 100 milliárdból megtámogatják évente és állami propagandatévét csinálok belőle.

Figyelembe véve az eseményeket, nagyon meglepődnék, ha meg tudna győzni, hogy támogassuk a beszámolóját - mondja az MSZP-s.

Honnan tud Rogán az átvilágításról?

Erre a szocialista Bárándy azt mondja, hogy kezdi a Tanú című filmben érezni magát.

A kérdések feltételén túl vagyunk, a megválaszolásán azonban nem – mondja, ez itt a probléma. Zseniális előadás volt arról,  hogy hogyan lehet professzionálisan megkerülni a válaszadást.

A miniszteri meghallgatáson nem arról kellett volna beszélni, hogy az ellenzék követett-e el hibákat – mondja Bárándy. Nem érdekelnek a Jobbik ügyei, mondja de az ön mondatai igen. Honnan tudja, hogy valaki egy nemzetbiztonsági átvilágításon alig ment át? Ezek nem nyíltak – mondja.

Bárándy Gergely
©

A fideszes Vass Imre sok sikert kíván Rogánnak

Neki tetszik a minisztérium munkája. És szerinte a szocialista Bárándy nem értette meg az üzeneteket.

Újabb Apáti–Rubovszky-csörte

A jobbikos közbeszólt megint, de Rubovszky közli, hogy ne zavarja az ülést, mire Apáti azzal replikázik, hogy "vezessen ki". Erre azonban nem kerül sor.
1 2 3 4 5 6

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Titkos infók

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Ez a mókus csúnyán berúgott

Ez a mókus csúnyán berúgott

Egy miniszter figyelmeztette a Wizz Airt, hogy problémáik lehetnek Norvégiában

Egy miniszter figyelmeztette a Wizz Airt, hogy problémáik lehetnek Norvégiában