szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Házkutatást tartottak a VS.hu szerint a rendőrök a 2-es metró járműtelepén. A BKV elnök-vezérigazgatója közben arról beszélt, nem bújnak ki a felelősség alól.

Kiszállt, és házkutatást tartott a 2-es metró járműtelepén a rendőrség keddre virradó éjjel – állítja a VS.hu. A lap úgy tudja, egymás után hallgatják ki a BKV vezetőit a hétfő reggeli baleset ügyében.

Közben a cég elnök-vezérigazgatója arról beszélt az InfoRádiónak, hogy a BKV nem bújik ki a felelősség alól. Bolla Tibor szerint nem lehet csak a téli időjárásra vagy a pályára került falevelekre fogni, hogy összekoccant a 2-es metró Pillangó utcai megállójában két szerelvény. Ilyen körülmények korábban is voltak, és akkor is kezelte valahogy a problémát a vállalat – magyarázta Bolla Tibor, aki arról is beszélt, hogy minden járművezető figyelmét felhívták a csúszós pályaszakaszra. A BKV vezetője hangsúlyozta: vizsgálják, hogy történt-e személyi mulasztás, s így tesz a rendőrség is, saját eljárása során.

Bolla arról is beszélt, hogy az Örs vezér tere és a Pillangó utca között fokozott óvatossággal – ahogy az elmúlt napokban, úgy most is – ellenőrzött kézi vezérléssel közlekednek a metrószerelvények. Ez annyit tesz, hogy az automata is működik, amely bizonyos sebesség felett és eseményeknél avatkozik be, de a járművezető irányítja a metrót.

Az elnök-vezérigazgató kijelentette: ha bebizonyosodik, hogy BKV felelős a balesetért, a vállalat mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megoldást találjanak az utasok minden kárára és elszenvedett sérülésére. A rádió honlapjára felkerült interjúban Bolla nem kért elnézést a sérültektől.

Arra, hogy a 2-es metró az érintett szakaszon megnövekedett menetidővel közlekedik, a Budapesti Közlekedési Központ is felhívta a figyelmet Facebook-oldalán. Olvasóink tapasztalatai szerint az egymegállónyi távolság megtétele, amely normál esetben egy-két percbe telik, most legalább hat-hét percet vesz igénybe. Ráadásul hiába a fokozott óvatosság, most is előfordul, hogy az egyébként szinte lépésben haladó szerelvények megcsúsznak, vagy a vezetőknek nem sikerül a megállni a megfelelő helyen.

Bokáját törte Tarlós, ezért nem láthatta a figyelmeztető levelet

Még pénteken írt levelet a főpolgármesternek a Metróért Egyesület, hogy gond lehet a 2-es metró vonalán, ahol hétfő reggel összeütközött két metrószerelvény, és 9 ember megsérült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tízszer annyi ammónium-nitrát áll egy román kikötőben, mint amennyi Bejrútot lerombolta

Tízszer annyi ammónium-nitrát áll egy román kikötőben, mint amennyi Bejrútot lerombolta

Az Origo korábbi tulajdonosának 42 milliós támogatásból épül panziója a Balatonon

Az Origo korábbi tulajdonosának 42 milliós támogatásból épül panziója a Balatonon

Százezer munkahely 10 év alatt – ezt ígérik a New Yorkban

Százezer munkahely 10 év alatt – ezt ígérik a New Yorkban