szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Petőfi Rádióban csak 11-szer játszották le összesen.

Bár még mindig nem tudni pontosan, hogy mennyibe is került az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójára az emlékbizottság által megrendelt hivatalos dal, az már most kiderült, a számnak nem sikerült letarolni a slágerlistákat.

Az Egy szabad országért című Desmond Child által írt számot – amelynek a szövegét azonban úgy lehet félrehallani, mintha azt énekelnék benne, hogy "Magyarország halszagú" – ugyanis csak mindössze 11-szer játszották le a Petőfi Rádióban – válaszolta az MTVA a 444-hu-nak.

A dalt csak október végén, közel a forradalom évfordulójához, vette fel játszási listájára és kezdte sugározni a Petőfi Rádió, azóta pedig már le is vették a rádió játszási listájából.

A szám költségeiről egyébként a Terror Háza programigazgatója azt mondta, 50 millió forintba került a szerző honoráriumával együtt, holott később kiderült, hogy Desmond Child nem erre az alkalomra írta meg a dalt, a szerződéseket addig még alá sem írták, Rétvári Bence Emmi-államtitkár pedig azzal hárította el a tételes költségvetésre vonatkozó kérdéseket, hogy csak az év végén lesz elszámolás az '56-os emlékévről.

Hazaszeretet, tisztelet, és az a fránya 50 millió - a halszagú himnusz titokzatos története

Ötvenmillió forintba került az Egy szabad országért című 1956-os himnusz felvétele, pedig a szerző és az előadók is lemondtak a díjazásról. Megkérdeztünk egy zenei producert, mi kerülhetett ennyibe. Osztottunk, szoroztunk, de a közelébe sem jutottunk a végösszegnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!