szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szijjártó Péter külügyminiszter egy parlamenti kérdésre adott írásbeli választ, ebből kiderül, hogy jutott tartózkodási engedélyhez a milliárdos, és az is, hogy a külügy nem olvas vidéki újságokat. És mást sem, mert a seregélyesi fotókat mindenki lehozta.

Folytatódik a Pharaon-szappanopera: most épp Szijjártó Péter külügyminiszter válaszolta meg az MSZP-s Demeter Márta írásbeli kérdését arról, miképpen zajlott Ghaith Pharaon többszörösen körözött szaúdi milliárdos tartózkodási engedélyének igénylése. Mert tudjuk, nemcsak vízumot igényelt, és kapott, hanem tartózkodási engedélyt is az amerikaiak által körözött Pharaon. (A vízumigénylés hogyanjáról Lázár János és Szijjártó ellentmondásos információkat közölt a sajtóval, Lázár pedig egyenesen az amerikaiakat okolta azért, hogy megadtuk Pharaonnak a vízumot.)

Vízumügyben már több, egymással versengő kormányzati elmélet is kering arra vonatkozóan, hol, hányszor igényelt a férfi vízumot. Most Szijjártó előállt a külügy verziójával a tartózkodási engedélyről: eszerint a tartózkodási engedély felvételére jogosító D-vízum kérelmét az ammani, jordániai magyar nagykövetség konzuli hivatalában nyújtotta be Pharaon 2014. november 24-én.

"A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak nincs arra vonatkozó információja, hogy Pharaon úr belépett-e Magyarországra a részére kiállított, tartózkodási engedély felvételére jogosító vízummal." Mindig szívesen segítünk a magyar államnak: 2015 októberében Seregélyesen járt ügyvédjével és Jordánia tiszteletbeli konzuljával, ahogy erről a Kisbíró című helyi lap fényképes tudósítása is beszámolt (majd a Magyar Narancs nyomán az összes nagyobb médium átvette). Seregélyesen egyébként kastélyt vásárolt ügyvédje révén, amit a magyar Belügyminisztérium is Pharaon érdekeltségének ismert el.

Szijjártó hozzáteszi, a vízum- és a tartózkodási engedélyes vízumkérelem elbírálása nem a konzulátus, hanem a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) és a BM hatásköre – mi pedig hozzátehetjük, hogy a BÁH hivatalos formában szökőévente válaszol a Ghaith Pharaont érintő vízumkérdésekre a sajtónak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

A Facebookról és az Instagramról is kitiltották a mianmari hadsereget

A Facebookról és az Instagramról is kitiltották a mianmari hadsereget

Sorra dőltek meg az európai melegrekordok februárban, és ez igen rossz előjel

Sorra dőltek meg az európai melegrekordok februárban, és ez igen rossz előjel