szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két napja folytatott a miniszter formális beszélgetést Zaid Naffával.

A csütörtöki kormányinfón ismét szóba került a körözött szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon kormánnyal való kapcsolata. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, Pharon kétszer kért, két különböző vízumot, ezt a miniszter nemzetbiztonsági jelentésekből tudja. (Szijjártó Péter ugyanakkor egy vízumkérelemről beszélt korábban.)

A miniszter elmondta, hogy az ügyben most egy hatóság sem folytat vizsgálatot, mivel nincs nemzetbiztonsági kockázat. Miért nem kérték az amerikaiak, hogy fogjuk el Pharaont? - kérdi Lázár, hiszen más esetben volt erre példa.

Pharaon barátjával, a jordán tiszteletbeli konzullal Zaid Naffával két napja találkozott Lázár,

a miniszter elmondása szerint ez formális beszélgetés volt a Gresham Hotelben, ahova amúgy Naffa szeret üzleti ügyekben járni, itt fotózta le őt a Magyar Narancs Tiborcz Istvánnal, Orbán vejével. Naffa Seregélyesen is járt, azon a falunapon történt a széles körben használt Pharaon-fotó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!