szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elszórtan akadtak problémák a fűtéssel több iskolában is. A kispesti intézményben, ahol hetek óta nem működik rendesen a fűtés, még mindig dolgoznak a hiba kijavításán.

A szélsőséges időjárási helyzetben egyes köznevelési intézmények épületeiben elszórtan jelentkeztek átmeneti, legtöbbször a kazán működésével kapcsolatos problémák, amelyek miatt rendkívüli beavatkozásra volt szükség. A tankerületi központok minden esetben megkezdték a hiba elhárítását, és értesítették az érintetteket – ezt válaszolta a Klik a hvg.hu kérdésére, előfordult-e már bárhol az országban, hogy tanítási szünetet kellett elrendelni, mert gond volt az iskolai fűtéssel.

A Kliktől azt is megtudtuk: a XIX. kerületi Erkel Ferenc iskolában, ahol elromlott a fűtés, a hibát még mindig nem javították ki, dolgoznak a probléma megoldásán.

Az épületben a tanulók egy részének nem lehet megfelelő körülményeket teremteni, őket a kerület közeli iskolái fogadják az átmeneti időszakban, a többiek számára zavartalanul folyik a tanítás a megfelelő körülmények biztosításával

– írta a Klebelsberg Központ.

Azt is megírták: ha a nevelő-oktató munkához szükséges feltételek nem adottak, például nagyon alacsony az épület tantermeiben a hőmérséklet, akkor az intézményvezető rendkívüli tanítási szünetet rendelhet el a kedvezőtlen körülmények elhárításának idejére. Az emiatt kimaradó tanórákat a tanév végéig tudják pótolni. Azt viszont már nem tették hozzá, hogy ilyen kényszerszünetre szükség volt-e bárhol.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tizenezret spórol, ha kattint párat: ingyenes a Star Wars Battlefront II

Tizenezret spórol, ha kattint párat: ingyenes a Star Wars Battlefront II

Mától Stellantis, ami korábban Fiat Chrysler és Peugeot Citroen volt

Mától Stellantis, ami korábban Fiat Chrysler és Peugeot Citroen volt

Újabb fertőzések, veszélybe került a Zöld-foki Köztársaság további szereplése a kézivébén

Újabb fertőzések, veszélybe került a Zöld-foki Köztársaság további szereplése a kézivébén