szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rozsda- és sárszínű, ihatatlan vízre panaszkodnak a bajaiak. A városban 2015-ben fejeződött be az ivóvízminőség-javító program.

Sötétbarna víz folyik egy bajai otthon vízcsapjából – erről küldött egyik nézője videót az RTL Klub híradójának, amelynek stábja más lakásokban is hasonló felvételeket készített. Ott élők arra panaszkodnak, hogy az ivóvíz koszos, szennyezett, homok marad utána a fürdőkád alján, nem hogy szomjoltásra, tisztálkodásra is alkalmatlan.  

A Híradó szerint szinte az egész városban ilyen a víz, pedig az elmúlt években a városban és környékén lezajlott egy ötmilliárd forint értékű ivóvízminőség-javító program is, amely 2015-ben fejeződött be. A problémát azóta tapasztalják a helyiek.

A riport szerint az ellenzéki képviselők ezzel kapcsolatos, többször is feltett kérdéseire nem válaszolt a polgármester, aki az LMP-s Ikotity Istvánt sem fogadta. A politikus az RTL Klub stábjának egy üveg zavaros vizet szorongatva – amiből szerette volna a városvezetőt is megkínálni – nyilatkozta: szerinte megbukott a vízminőség javítását célzó program.

A helyi vízmű igazgatóját decemberben leváltották, a Híradó információi szerint ő a kezdetektől ellenezte a beruházást.

A szolgáltató a híradósok kérdésére azt közölte, hogy az elmúlt fél évben 116 fogyasztói panasz érkezett hozzájuk a koszos víz ügyében. Azt is írták: azért zavaros a víz, mert most válik le a csövekről a több évtizedes lerakódás. Azt ugyanakkor nem tudták megmondani, mikor lesz újra iható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Akár már a jövő hét közepén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Orbán: Akár már a jövő hét közepén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé

Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé